Za ovo ipak neće odgovarati, i to nije jedini slučaj.

Telo nepoznatog muškarca ostavljeno je pre nekoliko dana ispred zgrade u Kotežu od strane dvojice muškaraca sa kojima je preminuli te večeri bio u stanu.

Prema nezvaničnim informacijama Blica, 2 osobe su saslušane povodom ovog slučaja, dok je telo preminulog poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Ukoliko se utvrdi da je nastradao nasilnom smrću, počinioci će krivično odgovarati.

Pretpostavlja se da je on preminuo od posledica konzumiranja narkotika, a da je veče pred smrt bio sa dvojicom koji su ga izneli ispred zgrade, u stanu jednog od njih.

Za sada, međutim, nema naznake da je nepoznati muškarac ubijen. Međutim, iako su pokušali da se otarase tela, mladići za to neće odgovarati?!

Nadzorne kamere snimile su celokupan događaj i uz pomoć snimka razotkriveno je šta se dogodilo, a kasnije je jedan od počinilaca priznao policajcima sve.

Kako je objasnio beogradski advokat, u našem Krivičnom zakoniku ne postoji član po kojem bi osobe koje su pokušale da se otarase tela (gde smrt nije nastupila nasilno) mogle pravno da odgovaraju.

- Po našem zakonodavstvu ne postoji neki poseban član za nepostupanje sa lešom, tako da te osobe budu samo saslušane. Mogu da odgovaraju tek kada se utvrdi da su oni odgovorni za smrt koja je nastupila - objasnio je beogradski advokat.

On, međutim, dodaje da bi mladići koji su izneli telo na ulicu možda odgovarati po članu 247 Krivičnog zakona.

- Ko navodi drugog na uživanje opojne droge ili mu daje opojnu drogu da je uživa on ili drugo lice ili stavi na raspolaganje prostorije radi uživanja opojne droge ili na drugi način omogućuje drugom da uživa opojnu drogu, kazniće se zatvorom od 6 meseci do 5 godina - navodi se u zakonu.

Takođe, ukoliko se usled izvršenja ovog dela, desi da osoba premine (a konzumirala je narkotike), učinilac će se kazniti zatvorom od 3 do 15 godina.

Autor: Blic.rs

#Narkotici

#leš

#telo