Policija u sredu je saopštila je kako je pre 2 dana primila krivičnu prijavu žene koja se požalila da ju je na kućni telefon sa nepoznatog broja.

Gotovo 46.500 evra ukrao je starijoj ženi u Dubrovniku nepoznati prevarant kojega je pustila u kuću i dala mu novac podignut u banci nakon što joj se lažno predstavio kao kriminalistički inspektor. Dubrovačko-neretvanska policija u sredu je saopštila je kako je pre 2 dana primila krivičnu prijavu žene koja se požalila da ju je na kućni telefon sa nepoznatog broja nazvala muška osoba, predstavivši joj se kao kriminalistički inspektor.

Rekao joj je da zove iz jedne poslovne banke gde je u toku provera računa klijenata zbog sumnje da je njen bankovni račun zloupotrebljen, a zbog čega je potrebno provesti provere novca.

Prevarant je od nje tražio da u cilju istrage, sa bankovnog računa podigne novac i preda ga osobi koju će on poslati, što je oštećena poslušala i novac u 2 navrata podigla iz banke, nakon čega ga je predala njoj nepoznatim osobama koje su joj došle na kućnu adresu. 😐

Zbog ovoga i učestalih sličnih slučajeva, u kojima su žrtve uglavnom stariji ljudi, iz policije ponovno građanima skreću pažnju da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao radnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac ili neke osobne i bankovne podatke.

- Radnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimišu službenom legitimacijom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmet - poručuju u dubrovačko-neretvanskoj policiji.

Autor: Večernji list

#krađa

#novac

#prevara