Misteriozne smrti dece, samoubistva, ubistva...

Ne tako mali broj srpskih političara i funkcionera zadesile su velike porodične tragedije proteklih decenija.

ALEKSANDRA JANKOVIĆ, BIVŠA NARODNA POSLANICA

Poginula joj ćerka od 16 godina

Jankovićeva je izgubila ćerku Anu koja je tragično nastradala kada je imala samo 16 godina. Ona je, naime, pala sa neograđene terase i ostala mrtva na licu mesta.

Foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Godinama kasnije Aleksandra Janković, inače klinički psiholog, izjavila je da živi onako kako misli da bi njena ćerka volela.

RATKO MLADIĆ, NEKADAŠNJI GENERAL

Ćerka Ana izvršila samoubistvo

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) počinila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući u kojoj su u to vreme bili njeni brat i majka. Tada je sin Ratka Mladića i Anin brat ispričao da se seća svega, kao i da nikada neće zaboraviti ovu tragediju.

Foto: ZORANA JEVTIĆ, EPA/JERRY LAMPEN, TAMARA TRAJKOVIĆ

Sam Ratko Mladić nije želeo da veruje da mu je ćerka izvršila samoubistvo. On je tvrdio da je njegova ćerka poginula "od srpske ruke", a posle hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.

BRANKO BATA BULATOVIĆ, BIVŠI GENERALNI SEKRETAR FSS

Ćerka iznenada umrla

Oktobra 2021. iznenada je preminula Ana Bulatović, ćerka ubijenog Branka Bate Bulatovića, nekadašnjeg generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore. Ona je preminula u 39 godini života od srčanog udara.

Foto: NEBOJŠA MANDIĆ, STARSPORT

Inače, Branko Bata Bulatović je ubijen 24. marta 2004. ispred prostorija Fudbalskog saveza Srbije, a brzo nakon što su ga upucali podlegao je povredama i preminuo u 54. godini života.

IVAN STAMBOLIĆ, BIVŠI PREDSEDNIK PREDSEDNIŠTVA SRBIJE

Stradala u sumnjivoj saobraćajnoj nesreći

Ćerka Ivana Stambolića, Bojana, poginula je 1988. godine u sumnjivoj saobraćajnoj nesreći u Budvi. Malo pre toga došlo je do raskola između nekada najboljih prijatelja, kada je Slobodan Milošević zabio nož u leđa Stamboliću, koji ga je i doveo na mesto predsednika predsedništva CK SK Srbije. Tada Milošević ojačava državni aparat i okružuje se poslušnicima, sa kojima će oterati Stambolića iz političkog života Srbije.

Foto: PRINTSKRIN

Milošević je došao na Bojaninu sahranu, izjavio saučešće Stamboliću, ali Ivanova žena je odbila da mu pruži ruku. Ubrzo, u novinama su počele da izlaze strašni naslovi tipa: "Stamboliću treba da se zatre seme", zbog čega je Ivan pozvao svog nekada najboljeg prijatelja i pitao ga: "Dokle, Slobo, ovo", na šta mu je ovaj odgovorio: "Ne znam što mene pitaš, pa ti, Ivane, znaš da je štampa u Srbiji slobodna!" To je bio poslednji put da su razgovarali. Stambolić je otet 25. avgusta 2000. godine. Otela su ga je petorica pripadnika Jedinice za specijalne operacije po naređenju Milorada Ulemeka Legije. Ubijen je tako što je upucan u potiljak sa dva metka. Pucao je Branko Berček.

ZLATAN BEČIĆ, ODBORNIK SPO-DSS

Zaklao ga sin

Zlatana Bečića (55), odbornika koalicije SPO-DSS 2016. godine u Smederevskoj Palanci zaklao je njegov sin Ignjat (21). Ubistvu je prethodila porodična svađa u dvorištu porodične kuće, a sin je ocu zadao više od 20 uboda nožem, te mu nije mu bilo spasa.

Foto: Printscreen

- Danas smo ostali bez Zlatana Bečića, dragog nam profe iz Smederevske Palanke. Zlatan Bečićč je bio neobično drag čovek zbog vedrine i optimizma koji je širio. Strpljiv, tolerantan, obrazovan, gospodski savladan, šarmantan, odan. Veliki gubitak za sve - napisali su tada na sajtu DSS-a, čiji je Bečić bio član.

SAŠA DUJOVIĆ, BIVŠI FUNKCIONER SRPSKE DESNICE

Deca mučki ubila staricu

Pre nepune tri godine Jelena Špagović, devojačko Dujović, uhapšena je zbog sumnje da je ubila staricu Majdu Garović, dok je njen rođeni brat Momčilo osumnjičen da joj je pomogao da prikrije zločin. Ugljenisano telo nesrećne žene pronađeno je 20. juna u Dunavskoj ulici, kod Krčedina.

Foto: FACEBOOK, PRINTKSRIN

Špagović i Dujović su deca bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke Srpska desnica Saše Dujovića, koji je preminuo u julu 2021. u 54. godini.

BOŽIDAR DELIĆ, NEKADAŠNJI RADIKAL I GENERAL

Ubio mu se unuk tokom igre

Unuk Božidara Delića tragično je stradao kada je imao samo 9 godina. On se obesio u svojoj sobi u stanu u Beogradu. Njega su roditelji pronašli obešenog u njegovoj sobi, a najverovatnije je izgubio život zbog učešća u "Blackout izazovu" na društvenoj mreži TikTok.

Foto: NEBOJŠA MANDIĆ

Inače, taj "izazov" podrazumeva da deca stave sebi kaiš oko vrata, stežu ga i snimaju taj čin mobilnim telefonom sve dok ne padnu u nesvest. "Igra gušenja" ili kako se još zove "Izazov onesvešćivanja" je, nažalost, trend među mališanima.

MOMIR BULATOVIĆ, NEKADAŠNJI PREDSEDNIK CRNE GORE I SAVEZNI PREMIJER SRJ

Sin mu preminuo u 21. godini

Sin Momira Bulatovića, Boško, preminuo je 2008. godine posle kratke i teške bolesti u 21. godini života. Studirao je ekonomiju i bio dobar košarkaš.

Foto: KURIR, PRINTSCREEN IN4S

Pre tri godine Momira Bulatovića izdalo je srce u rodnom selu Rači posle posete grobu nikad prežaljenog sina Boška.

Autor: Kurir

#Aleksandra Janković

#Ivan Stambolić

#Ratko Mladić

#Slobodan Milošević

#momir bulatović

#političari