Nije napunila ni 14

Kako prenosi portal Mondo, u Skoplju uhapšen je otac tri maloletnice zbog obljube i prodaje jedne ćerke, a njegova supruga zbog podvođenja, saopštilo je danas Tužilaštvo Severne Makedonije. Kako se navodi, u akciji policijske jedinice za suzbijanje trgovine ljudima privedene su tri osobe - otac šestoro dece od kojih su tri maloletne devojčice, majka i muškarac kojem je podvodila svoju maloletnu ćerku.

Precizira se da je otac, prvoosumnjičeni, u dižem vremenskom periodu vršio obljubu jedne od svojih maloletnih kćerki, dok je drugoosumnjičena zloupotrebljavajući položaj majke deteta, koje nije napunilo 14 godina, podvodila devojčicu trećeosumnjičenom za novčanu naknadu.

Majka je vodila devojčicu trećeosumnjičenom u njegovu kuću za novčanu nadoknadu od po 2.000 denara (32 evra), a često i po 500 denara (8 evra), prinuđivala je da se skida i da sa njim ima seksualne odnose. Ukoliko je dete odbijalo majka je koristila fizičku silu.

Kako prenosi Tužilaštvo, otac je na kraju prodao svoju ćerku za 3.000 evra muškarcu na Kosovu kojeg je pronašao preko interneta. Kako se navodi u saopštenju:

Nakon što mu je bilo isplaćeno 3.000 evra, devojčica je odvedena na Kosovo zbog sklapanja prinudnog braka. Posle dva meseca ona je došla u goste kod roditelja, a prvoosunmjičeni je nije vratio na Kosovo pravdajući se da je mnogo daleko i nastavio da vrši obljubu svoje maloletne kćerke.

Svo troje uhapšenih su izvedeni pred sud i određen im je pritvor od 30 dana. Otac je osumnjičen za rodoskrnavljenje kao i za trgovinu detetom.

Po uputama tužioca, maloletnice je zbrinuo Međuopštinski centar za socijalni rad Skoplje, a za krivična dela za koje su se terete osumnjičeni predvidjena je kazna zatovra od najmanje deset godina, odnosno do 12 godina za dela za koje se terete trećeosumnjičeni.

pročitajte još

VOZ USMRTIO MUŠKARCA

Autor: mondo.rs

#13 godina

#32 evra

#8 evra

#Makedonija

#Skoplje

#dete

#deteta

#majka podvodač

#otac

#podvodi

#prodavanje

#seksualno zlostavljanje

#severna

#silovanje

#upotreba sile

#ćerke