Njoj je izrečena zabrana prilaska suprugu i deci...

Iz policije demantuju da je uhapšena majka iz Leskovca zbog prebijanja svoje dece, nakon što se pojavila vest da se našla iza rešetaka.

U Policijskoj upravi Leskovac rečeno je da je ova žena zapravo bila privedena 5. novembra, kada je slučaj i prijavljen.

Nakon toga njoj je izrečena zabrana prilaska suprugu i deci, da bi joj javni tužilac u međuvremenu ipak ukinio zabranu komunikacije sa decom. Ova žena je danas boravila u policiji, ali na kratko, i to nakon završene smene na poslu, piše Kurir.

Istražne radnje po ovom slučaju su još u toku, ona se brani sa slobode, a za prekosutra je zakazano prvo sudsko ročište. Punomoćnik će na prvom ročištu zastupati oca, kazao je da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj, ali i prijavi protiv njega. Kako objašnjava, u istom postupku je i otac označen kao osumnjičen.

- Otac je dobio poziv u svojstvu osumnjičenog, iako je evidentno da je on žrtva, kao i deca - a ne izvršilac bilo kog dela. Što će se i dokazati. Mi ćemo tražiti da se što pre obavi neuropsihijatrijsko veštačenje, kako majke, tako i dece - navodi.

Pravni zastupnik majke, advokat Dragan Mladenović Gandi, tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka.

- Validan dokaz može biti samo validan video zapis sa video nadzora koji postoji u objektu, a što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu lik koji se tereti za krivično delo nasilja u porodici - objašnjava Mladenović.

Zanimljivo je to da advokat osumnjičene tvrdi da je sporni video zapis otac posedovao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zlostavlja decu.

Autor: Blic

#deca

#muž

#zlostavljanje