Prve informacije da je reč o samoubistvu

Bivši funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Luka Bulatović pronađen je mrtav u jednom stanu, u podgoričkom naselju Momišići, potvrđeno je Vijestima nezvanično. 

Prema tim informacijama, najverovatnije je reč o samoubistvu, na šta ukazuje činjenica da je navodno pronađeno oproštajno pismo. Uprkos tome, tim predmetom sada rukovodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

- Postoji osnovanja sumnja da je počinjeno delo iz naše nadležnosti - rekao je Vijestima sagovornik iz tužilaštva kojim rukovodi Milivoje Katnić.

On nije precizirao o čemu je reč. Uviđaj je u toku. Bulatović je tokom februara u svojstvu građanina davao iskaz u Specijalnom policijskom odeljenju, a u sklopu izviđaja SDT-a zbog nezakonitog praćenja i prisluškivanja političara i novinara.

Optužnica u tom slučaju podignuta je protiv doskorašnjeg šefa tajne službe Dejana Peruničića i službenika ANB-a Srđana Pavićevića. Dugugodišnji visokopozicionirani operativac službe smenjen je nakon dolaska Dejana Vukšića na čelo Agencije.

Autor: redportal.rs

#Agencija za nacionalnu bezbednost

#crnogorske službe

#luka bulatović

#operativac

#pronađen mrtav