Prva meta im je bila penzionerka (97)

Lažni električari koji su letos u Zagrebu navodno menjali stara električna brojila konačno su uhapšeni. Dvojica muškaraca starih 37 i 41 godinu su optuženi za tešku krađu i novčanu prevaru građana.

Prva im se na meti našla 21. juna oko 16.10 sati penzionerka (97) u Ulici Ljudevita Posavskog. Njoj je na vrata pozvonio mlađi muškarac predstavivši joj se kao električar koji je došao da zameni električno brojilo.

Starica ga je pustila u stan i dok se motao u hodniku ispod brojila fingirajući da priprema zamenu, iskoristio je njenu nepažnju, pa joj iz torbice ukrao novčanik sa dokumentima, novcem i bankovnom karticom uz koju je bio ispisan PIN. Odmah nakon toga je pobegao kod 41-godišnjaka kom je dao ukradeni novčanik sa stvarima.

On je odšetao do obližnjeg bankomata, dakle svega 20 minuta od mesta krađe i sa računa je podigao novac koji su obojica zatim podelila, piše Jutarnji.

Oni su osumnjičeni i da su 21. avgusta pežoom zagrebačkih registarskih oznaka dovezao do Zvonimirove ulice gde su na ulici ugledali 79-godišnjakinju. Stariji od dvojice prevaranata joj je prišao pod izgovorom da želi da joj pomogne, a ubrzo joj je ponudio i zamenu električnog brojila u stanu kada mu se pridružio i drugi prevarant pa su svi zajedno ušli u zgradu.

Po ulasku u stan od žene su, zatražili novac za navodne troškove promene električnog brojila, ali ona je to odbila sve dok joj ne izdaju račun za uslugu. Te trenutke uveravanja iskoristili su da iz fioke u hodniku ukradu novac, da bi joj nakon toga rekli da idu do auta po brojilo i da će se vratiti. Međutim, vratili se nisu, a ona je ubrzo otkrila da je pokradena.

Autor: Telegraf

#bake

#laž

#lažni majstori

#pljačka