Detalji ubistva gde je tinejdžer sekirom ubio baba

Kako prenosi portal Novosti, Veljko N. (18) sekirom je ubio svoju babu Vericu Nedeljković (67) u selu Godačica kod Kraljeva.

Ubistvo se dogodilo u prizemlju porodične kuće, u delu u kojem je stanovala baka Verica, dok je u drugom delu živeo Veljko sa svojom starijom sestrom. Posle kraće, ali žučne i žestoke svađe, kako pričaju komšije, unuk je izašao u dvorište, uzeo sekiru, vratio se u kuću i svojoj babi naneo nekoliko snažnih udaraca.

Od zadobijenih povreda Verica je na mestu preminula, dok je Veljko ubrzo nakon što je počinio zločin uhapšen nedaleko od dvorišta. Njemu je najpre određeno zadržavanje do 48 sati nakon kojih će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na saslušanje.

Kako priča Veljkova majka Danijela:

Veljko je bio dobro dete, miran i povučen mladić, pravi anđeo, ali sa ovom babom, očevom majkom, nikako nije mogao da se složi. Mnogo su se svađali, a ona je znala često da ga grdi, pa i uvredi. Ne znam zašto, ali je ovo očigledno uradio u naletu besa. Ne mogu da poverujem kakva nas je tragedija zadesila.

Prema njenim rečima, mladić se često žalio na babu Vericu sa kojom je stanovao u istoj kući jer su majka Danijela i otac Goran, zbog očevih ozbiljnih zdravstvenih problema sa srcem, poslednjih nekoliko meseci živeli u Sloveniji:

Kako sam čula, sada su se žestoko posvađali oko drva, valjda što se deo kuće u kojoj je živela Verica grejao, a Veljkov nije. Strašno, strašno… Veljko je završio za kuvara u Kragujevcu, voleo je i igrao košarku, ali je retko izlazio. Bili smo letos zajedno na Zlatiboru. U poslednje vreme je često menjao raspoloženje, postajao je nervozan i razdražljiv. Nikako nije mogao da se složi sa Vericom, nikako, i eto šta nas je zadesilo...

Autor: www.novosti.rs

#18 godina

#Drva

#Sekirom

#UBISTVO

#baba

#grozomorno

#rasprava

#unuk