Jedan od povređenih je i policajac koji se suprostavio napadaču

Najmanje 5 osoba je poginulo, a više njih je povređeno u napadu lukom i strelom u norveškom gradu Kongsbergu. Napadač je ubrzo uhapšen, a policija je u međuvremenu evakuisala to područje.

Na snimku se vidi kako se muškarac za koga se sumnja da je izvršio napade predaje policiji. On je obučen u crno odelo, a pred policiju je izašao sa podignutim rukama. 

U međuvremenu se oglasio načelnik policije koji je detaljno opisao kako je izgledala akcija hapšenja.

- Dobili smo dojavu u 18.13, a uhapsili smo ga u 18.47, prvi pokušaj hapšenja, nažalost, nije uspeo. Policija je ispalila nekoliko pucnjeva upozorenja, ali on je uspeo da pobegne. U jednom trenutku smo izgubili kontorolu nad njim, ali je posle ipak uhapšen u obližnjem gradu Dramenu - rekao je načelnik.

Napad je navodno počeo u jednom supermarketu, a napadač je, kako se pretpostavlja, menjao lokacije i nasumično ispaljivao strele u ljude.

- Jedan od povređenih je i policajac koji se suprostavio napadaču. On je bio van službe u tim trenucima - rekao je načelnik policije.

Međutim, još uvek nije potvrđeno da li je ovaj napad povezan sa terorizmom. Borbena gotovost u celoj zemlji podignuta je na najviši nivo.

Autor: redportal.rs

#Strela

#UBISTVO

#ljudi

#luk