"Do skorog viđenja, sine"

Saobraćajna nesreća koja se desila 18. jula u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi odnela je život dečaka Stefana Balića.

Na njega, njegovog mlađeg brata i oca je na pešačkom prelazu naleteo Lazar G. (38). Da je živ, Stefan bi danas slavio deseti rođendan. Tim povodom, njegov otac je na Fejsbuku objavio potresan post, koji je završio rečima "do skorog viđenja".

- Sine, srećan Ti rođendan! Ide tata da gleda utakmicu Tebi u čast, zajedno sa dedama Tvoj OFK Gol protiv Crvene zvezde, gde si hteo da igraš jednog dana... Posle ćemo doći do Tvoje večne kuće... LJubi Te Luka... LJubi Te mama... LJubi Te tata... LJubi Te čiča... LJube Te dede... Pozdravljaju Te i drugari iz OFK Gola... Pozdravljaju Te Tvoji treneri Goran, Muća i Glogi... I, kao što narod kaže-do skorog viđenja...".

Počelo suđenje vozaču

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu 8. oktobra počelo je suđenje Lazaru G. (38), povodom optužbi da je 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i 10 godina na pešačkom prelazu, pa pobegao.

Foto: Telegraf.rs/Telegraf.rs

On se na suđenju kratko izjasnio da nije kriv po optužbama za koje mi se sudi, a to su teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Lazar G. će na sledećem suđenju moći detaljno da prvi put iznese svoju odbranu, jer se pred tužiocem branio ćutanjem. On je na suđenje doveden iz pritvora.

Njegov branilac u uvodnoj reči rekao da se plaši da Lazar G. plaši neće imati fer suđenje jer ga je javnost unapred proglasila "monstrumom i pozvala na linč" i predložio da mu sud danas ukine pritvor ili zameni kućnim pritvorom.

Protesti zbog puštanja na slobodu

Ovaj predmet je letos bio u živi javnosti jer vozaču prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Međutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Foto: twitter.com

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu vozača, građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministarka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija. Nema ni prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Više puta je bio osuđivan i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći osobe čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (10) i L. B. (5) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a desetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula. Otac je zadobio lake telesne povrede.

IZVOR: FB / mihailo.balic.78

Autor: novosti.rs

#Lazar G.

#Poginulo dete

#Stefan Balić

#nesreća na karaburmi