AK: Bio bi sevap da se pomogne ovoj čestitoj porodici

Milanko Munitlak (67), zvani Lane, iz ivanjičkog sela Močioci, poginuo je u Ŕumi kad je na njega palo stablo bukve koje je sekao, piŔe Kurir.rs.

U Å”umi je bio sa komÅ”ijom kome je pomagao da pripremi ogrev za predstojeću zimu. Očevici kažu da nesrećni čovek nije uspeo da pobegne ispod debla koje se obruÅ”avalo u njegovom pravcu.

- Nesreća se dogodila u utorak oko 13 sati u obližnjoj Å”umi nadomak Močioca. Sam teren nije bio nepristupačan, ali drvo koje su sekli je bilo na čistini i verovatno je to bio razlog zaÅ”to se munjevitom brzinom obruÅ”ilo na tlo. Jednostavno, Milanko nije uspeo da pobegne ispod debla koje je padalo direktno na njega - priča Milankov poznanik.

VREDNO RADIO DA Å KOLUJE DECU

- IÅ”ao je u nadnicu, radio Å”ta je stigao i Å”ta je mogao da bi iÅ”kolovao decu. I zaista, svih sedmoro je zavrÅ”ilo srednje Å”kole, neki i fakultete. Međutim, iako je vredno radio, nije uspeo da i kuću renovira ili sagradi novu - pričaju komÅ”ije.

Nastradali je iza sebe ostavio suprugu i sedmoro dece, a za njega i njegovu porodicu meŔtani Močioca imaju samo reči hvale.

- Milanko je bio veliki radnik, vredan, odgovoran i čestit. Ovo je veliki gubitak za porodicu, ali i naÅ”e selo. Milanko je uvek kad je mogao pomagao komÅ”ijama, i on i njegova deca, i eto, poginuo je pomažući drugome. Njegov odlazak ćemo svi osetiti - priča za Kurir komÅ”ija Avram Karaklajić.

Dodaje da mu je najveća žal Å”to Lane nije uspeo da sredi porodičnu kuću, pa su njegova deca praktično ostala bez krova nad glavom.

DOM PRED RUÅ ENJEM

- JoÅ” ranije je bila pokrenuta inicijativa od opÅ”tine i privrednika da se naÅ”im komÅ”ijama sagradi adekvatna kuća jer je postojeća pred ruÅ”enjem. JoÅ” se niÅ”ta nije uradilo - priča Avram.

Dodaje da će komÅ”ije pomoći porodici:

- Lane je iza sebe ostavio sedmoro dece, 4 sina i 3 ćerke, jedan sin ide u Å”kolu, zavrÅ”ava 8. razred, a trojica su odÅ”kolovana. Svi rade na imanju pokojnog oca. Od 3 ćerke jedna je udata, druga je zavrÅ”ila fakultet, ali nema posao, a kao i treća je kod kuće. Bio bi sevap da se pomogne ovoj čestitoj porodici. Mi iz Močioca ćemo pomoći. Lane je to zaslužio.

Autor: Denis Čeković

#Milanko Munitlak

#Močioci

#SMRT

#drvo