Roditelji nikada nisu želeli da to posvedoče pred nadležnim tužilaštvom.

Iako je prethodnih godina bilo na desetine prijava za nasilje u porodici protiv tridesetdvogodišnjeg Aleksandra Boldoranova, koji je prošlog petka sekirom ubio svog oca Đorđa, roditelji nikada nisu želeli da to posvedoče pred nadležnim tužilaštvom, prenosi Blic.

Protiv njega je za maltretiranje oca, majke i brata, sa kojima je živeo, više puta podizana optužnica.

- Nakon policijske intervencije, par puta smo ceo slučaj prosleđivali nadležnom tužilaštvu, ali su roditelji konstantno odbijali da svedoče protiv sina i na tome se sve završavalo, nažalost, do ovog tragičnog čina. U našoj evidenciji imamo i to da su socijalni radnici u više navrata pokušavali da ubede roditelje da svedoče protiv sina nasilnika, ali su oni to kategorično odbijali - kaže direktor Centra Predrag Momčilović.

Po njegovim rečima, u skoro devedeset posto slučajeva nasilja u porodici u Leskovcu žrtve odustaju od svedočenja protiv nasilnika.

Aleksandar je tokom svađe u petak popodne šezdesetosmogodišnjeg Đorđa oštricom sekire udario u potiljačni deo glave nakon što ga je otac u dvorištu prethodno gađao ciglom. Udarcem sekire naneo mu povrede od kojih je čovek preminuo na licu mesta.

Autor: Blic

#Aleksandar Boldoranov

#Predrag Momčilović

#nasilje u porodici