Šamari ga nisu omeli da nastavi 😪

Britanski Dejli mejl objavio je snimak na kome se vidi kako Nazara Muhameda, poznatog kao Kaša Zvana, talibani izvode iz njegovog doma i guraju u automobil, dok on nastavlja da ih ismeva i priča viceve na njihov račun.

Komičar je, navodno, streljan.

Organizacija Hjuman rajts voč navela je da su talibani pretukli i potom ubili Zvana krajem jula u Kandaharu, nakon što im je grad pao u ruke.

Zvan je poznat po snimcima na TikToku gde je kroz pesmu i ples ismevao talibane.

Na snimku njegovih poslednjih trenutaka, Muhamed je, navodno, nastavio da se šali na račun talibana, zbog čega ga je jedan talibanski borac u automobilu više puta ošamario. Muškarac sa njegove leve strane vidi se kako se zlokobno smeje i maše oružjem koje potom menja za veće.

Prema izveštajima britanskog lista, posle smaknuća pojavile su se fotografije na kojima se vidi komičar položen uz drvo, a potom kako leži na tlu prerezanog vrata.

Talibani su prvo demantovali da su umešani u ubistvo komičara, ali su kasnije priznali svoju umešanost, kao i to da su dvojica naoružanih muškaraca u automobilu njihovi pripadnici i da će im se suditi pred talibanskim sudom.

Talibani tvrde i da je Nazar učestvovao u mučenju i ubijanju talibana i da je trebalo da prvo bude izveden pred sud, umesto što je odmah streljan.

Nazar je ranije radio za avganistnasku policuiju zbog čega je bio česta meta pretnji, a poznat je po relativno surovim šalama. Redovno je zbijao šale na račun svega i svačega, uključujući i talibane.

Njegovo ubistvo izazvalo je strahovanja da će talibani nastaviti da se svete svima koji su se, kako oni smatraju, ogrešili o njih.

IZVOR: YT / India Blooms News Service

Autor: redportal.rs / Kurir.rs

#Avganistan

#Talibani

#komičar

#streljanje