Uhapšen jedan osumnjičeni, drugi u bekstvu

Dvojica muškaraca su u nedelju noću ispred bolnice u Uroševcu dovezli bez znakova života 18-godišnju devojku i pobegli, a policija danas je uhapsila 33-godišnjeg osumnjičenog za pokušaj teškog ubistva, dok je u bekstvu drugi osumnjičeni, 29-godišnjak koji je i glavni osumnjičeni za ubistvo.

Policija je raspisala poternicu za njim, prenosi Kos sev.

Policija je u međuvremenu identifikovala i mesto zločina - jednu stambenu zgrada u Uroševcu, gde se sumnja da su dvoje osumnjičenih počinili ubistvo devojke M.O.

Uspeli su da uhapse jednog od njih A.S, starog 32 godine, kojem je nakon saslušanja i određen 48-časovni pritvor, dok se sada traga za Dardanom Krivaćem, rođenim 25. avgusta 1992.

Policija je objavila i fotografije osumnjičenih, navodi Kos sev.

Danas je glavni tužilac u Uroševcu Šukri Jašari održao konferenciju za novinare, iznevši podatak da je begunac, koji je i glavnoosumnjičeni za ubistvo, već od ranije poznat policiji i tužilaštvu.

Kako su preneli elektronski mediji u Prištini, drugoosumnjičeni A.S. koji živi u Švajcarskoj, navodno je živeo sa žrtvom, koja je to činila pod prisilom, dok drugi mediji, pak, javljaju da je ona dva meseca bila udata za glavnoosumnjičenog Dardana Krivaću, prenosi Kos sev, a pišu Novosti.

Ubistvo je podiglo deo javnosti na KiM na noge.

Institucije i političari osudili su ubistvo i upozoravaju na učestalo porodično nasilje i nasilje nad ženama.

Autor: Novosti / redportal.rs

#18 godina

#UBISTVO

#Uroševac

#devojka

#kim