Eksplodirala guma, metalni obruč mu polomio lobanju

Kako prenose Novosti, mladić Mladen M. (23) iz Vete, kod Bele Palanke, teško je povređen juče u bizarnoj nesreći kada mu je metalni obruč sa kamionske gume koju je pumpao - razbio lobanju.

Hitno je transportovan u niški Univerzitetski Klinički centar gde odmah operisan i za sada se nalazi u stabilnom stanju.

Njegov stric Saša je izjavio da je Mladen sa komšijom pumpao gumu priručnim kompresorom koji je pokretao traktor. Kako je objasnio:

Obruč sa gume ga je pogodio u glavu i oborio na zemlju. Bio je svestan, ja sam ga podigao, zvali smo Hitnu pomoć i prebačen je u Niš. Nadamo se najboljem.

Bojan, mladićev drugi stric, objašnjava da svi strahuju za njegov život jer im je bilo očigledno da je u pitanju stravična povreda:

Znam ja kako je to jer je i meni pre godinu dana drvo "iscepalo" glavu. Odmah smo otišli u nišku bolnicu, kazali su mi da je operisan i da je sreća što mu mozak nije povređen.

Takođe je dodao da je guma sa kamiona džems koji meštani koriste da izvlače drva sa Suve planine:

Trebalo je danas sa ocem da krene u šumu, sezona je "branja" drva. Primetili su da je guma ispustila, pa su hteli da je napumpaju, a eto, završio je u bolnici.

UKC Niš je objavio da je mladić zadobio tešku telesnu povredu u vidu preloma lobanje, zbog čega je operisan i da je sada posle intervencije stabilan.

Autor: www.novosti.rs

#23 godine

#Traktor

#guma

#hitna operacija

#kompresor

#razbijena lobanja

#teška povreda