Krenuli da je vode u bolnicu, a nisu dali majci da krene sa njima

Kako prenosi BBC, sve je više naslova u Indiji kako su žene brutalno napadnute od strane svojih članova porodice. Incidenti su bacili svetlo i na činjenicu da žene i devojke više nisu sigurne u svojim domovima.

Prošle nedelje, 17-godišnju Nehu Pasvan, navodno su pretukli dalji rođaci jer im se nije svidelo to što nosi farmerke. Njena majka rekla je za BBC da su tinejdžerku pretukli deda i ujaci nakon što su se posvađali oko njene odeće.

- Postila je taj dan i uveče je obukla farmerke i izvela svoje ritualne. Kada su se njeni baka i deka usprotivili odeći, Neha je odgovorila da su farmerke napravljene da se nose i da će ih ona nositi - rekla je njena majka.

Diskusija je eskalirala i završila se nasiljem. Oni su, navodno, krenuli da je odvedu u bolnicu, ali nisu dozvolili majci da krene sa njima, pa je ona upozorila sve rođake da je nađu u obližnjim bolnicama, ali bezuspešno. Sledećeg jutra, čula je kako nečije telo visi sa mosta iznad obližnje reke i kada su otišli da istraže otkrili su da je to Neha.

Policija je pokrenula istragu i podignute su otpužnice za ubistvo i uništavanje dokaza protiv čak 10 ljudi, uključujući baku i deku, ujake, tetke, rođake i vozača automobila. Optuženi još nisu dali nikakvu javnu izjavu.

Autor: redportal.rs

#Indija

#Pretukli na smrt