Ne znam kako ćemo ovo da prebolimo, ni mi, ni njegova majka... JoÅ” nismo svesni da njega viÅ”e nema šŸ˜„

"Tuga, jad i žalost" - to su reči kojima Neđo Novaković, vlasnik firme u kojoj je bio zaposlen Milan Aranđelović (20) koji se u nedelju uveče nakon žurke udavio u Savi, opisuje tragediju koja se dogodila, prenosi Blic.

Nesrećni mladić bio je zaposlen kod Novakovića poslednja 4 meseca, ali oni se poznaju mnogo duže.

- Znam ga otkad je bio dete, mi smo komÅ”ije. Otkako radi kod nas dane smo provodili zajedno i mnogo mi je teÅ”ko zbog ovoga, kakav je to dečko bio... Ne znam kako ćemo ovo da prebolimo, ni mi, ni njegova majka... JoÅ” nismo svesni da njega viÅ”e nema šŸ˜„ - rekao je Neđo za Blic.

On je ispričao da je znao da Milan ide na u nedelju uveče na rođendan, jer su prethodnog dana razgovarali o tome kako neće raditi, pa će moći da se opusti i lepo provede.

- Znao sam da ide na taj rođendan, rekao mi je i pitao me da li ćemo da radimo u nedelju, ja sam mu rekao: "Ne radimo, u nedelju smo svi slobodni, odmori se i idi na taj rođendan, lepo se provedi." A eto Å”ta se desilo tamo... - priseća se čovek.

Da neÅ”to nije u redu saznao je u nedelju u 6 ujutru kada je Milanova majka doÅ”la na vrata kod Novakovića i rekla da sluti na najgore.

- U 6 sati je doÅ”la majka kod nas i rekla da Milana nema. Kod nje je neko od njegovog druÅ”tva doÅ”ao u 3, 4 ujutru sa tog splava i doneo joj Milanove stvari. Nismo znali odakle da krenemo da ga tražimo, otiÅ”li smo prvo u MUP, pa smo razmiÅ”ljali gde ćemo dalje, Å”ta ćemo... - priča on.

Kako kaže, nisu znali gde bi mogao da bude, kod sebe nije imao dokumenta, ni garderobu. Nisu ni slutili da se utopio...

- Krenuli smo po bolnicama, sve ih obiÅ”li. RazmiÅ”ljamo da nije negde pao, da ga nije neko naÅ”ao, odvezao tamo. Jer on je bio bez dokumenata, garderobe, telefona. On na gradiliÅ”tu nikad nije pio, sa mojim sinom kad su baÅ” vrućine popije pivo, nikad dva. Koliko ja znam ne pije, ali razmiÅ”ljam, bio je na rođendanu, možda je popio, ajmo da obiđemo bolnice... ObiÅ”li sve i niÅ”ta šŸ˜„ - s tugom u glasu priča Novaković.

Kaže, nisu gubili nadu, uputili su se na splav na kom je prethodne noći Milan bio.

- Nismo razmiŔljali o loŔem. OtiŔli smo na splav da ga tražimo, tražili da da pogledamo snimke s kamera, na njima ga nismo prepoznali. Tu se vidi mnogo dece, neka skaču u vodu, ali njega nismo videli - tvrdi čovek.

AGONIJI NIJE BILO KRAJA

- Problem je bio i taj Ŕto su drugari dali izjave da ga nisu videli u vodi, a onda posle čujemo neki su rekli da su ga videli. Pretraženo je sve oko splava, njega nije bilo - priča.

Milan je bio neplivač, kako je i zaŔto uŔao u vodu joŔ nije poznato. Da je želeo sebi da naudi, oni koji ga poznaju ne mogu da poveruju.

- Iz njegovog ponaÅ”anja nikad ne bih rekao da je želeo da se ubije. Veseo, raspoložen, pozitivan, nikad nervozan, depresivan. Imao je planove. želeo je da uzme kredit, da sredi kući, sebi da sredi sprat. Nije proÅ”lo Å”est meseci otkako se zaposlio, to je bilo prepreka da uzme taj kredit, pa smo hteli da ga pomognemo, mi kao firma da mu damo kredit - kaže Neđo i dodaje:

- Bio je dobro dete, dobar radnik, dobar drug. Sprijateljio se sa svim ljudima sa kojima sarađujemo, svi su ga zavoleli i o njemu uvek govorili da je dete za primer, za poželeti. U mojoj kući na njega smo gledali kao na svoje dete.

- Nije pokazivao da pati. Bio je veseo, nasmejan...

Novakovićeva supruga na to dodaje da je priča koju su preneli mediji da je Milan pred smrt rekao da ide da popije kafu sa tatom, koji je preminuo pre 10 godina, za nju neverovatna.

- Ne znam, sedeo je tu sa nama često. Nikad nije pokazivao da nije to preboleo, nije pokazivao da pati... Uvek je bio srećan, veseo, nasmejan, ljubazan. Da bi poželeo sebi neÅ”to da uradi, u to ne mogu da poverujem. E sad Å”ta se tamo desilo, ko će to znati - rekla je V. N.

Otkako je čula za tragediju kaže ne može sebi da dođe. To pričaju i ostale komÅ”ije iz ulice.

- Kako mi je teÅ”ko, rastao je s mojim sinovima, bio je zlatan. Videla sam ga pre nego Å”to je krenuo na taj rođendan, kažem mu "Milanče, Å”to si se oÅ”iÅ”ao tako?" OÅ”iÅ”ao se bio skroz kratko, na keca, a on mi objaÅ”njava: "Pokvarena maÅ”inica" - kroz suze priča komÅ”inica koju smo zatekli u kući porodice Aranđelović i dodaje:

- To je bilo u nedelju, a danas čekam njegovu majku da se vrati sa sudske medicine, otiŔla je da ga identifikuje i sahranu da mu spremi...

Druga tragedija u porodici

Druge komŔije pominju kako je ovo druga tragedija koja je zadesila ovu porodicu.

- Otac mu je umro pre desetak godina, bio je bolestan od raka. Brat mu je krenuo stranputicom, uÅ”ao je u neke poslove, valjda bio je dužan, sklonio se, sakrio se negde, niko ne zna gde je, godinama ga nema. Da li će da dođe sad, da isprati brata... A bio je divno dete, kulturan, fin, ne bi proÅ”ao da se ne javi. Ovo je velika tragedija šŸ˜„ - ispričao je komÅ”ija.

Skočio u vodu i nije isplivao

Podsetimo, Milan Aranđelović otiÅ”ao je u nedelju uveče na splav Cunami na proslavu rođendana. Prema priči njegovih drugara, pred kraj večeri je skinuo odeću, ostavio telefon i uÅ”ao je u reku sa drugarima da se okupaju. Iz vode nije isplivao. U prvi mah nije se znalo da je Milan u vodi, pa je u ponedeljak organizovana potraga za njim. Kada se saznalo, ronioci su krenuli u pretragu reke i njegovo telo je izvučeno iz vode u utorak oko 13 časova.

pročitajte joŔ

UDAVIO SE MUÅ KARAC!

Autor: Blic

#Davljenje

#Milan Aranđelović

#sava