Nadležno tužilaštvo i sud će reagovati zbog počinjenih krivičnih dela

Nakon pucnjave u mestu Volari u Šipovu policja je pretresla kuću osumnjičenog Šipovljanina K.N. i pronašla naoružanje i municiju kao i oružne listove za nešto od pronađenenog oružja.

Službenici Policijske stanice Šipovo, juče su pronašli i identifikovali K.N. za kojeg se sumnja da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Policija je došla do saznanja da je nepoznata osoba pre 10 dana u Volarima, ispalila više hitaca iz oružja čime je izazvala uznemirenost meštana.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da za lice inicijala K.N. iz Šipova postoje osnovi sumnje da je izvršilo navedeno krivično delo, saopšteno je iz policije.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi K.N. u mestu Volari i tom prilikom pronađene su i privremeno oduzete 2 lovačke puške, 2 oružna lista, automatska puška, poluautomatska puška i više metaka različitog kalibra.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nad osumnjičenm K.N. izvrši kriminalistička obrada i da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog dostavi izveštaj za počinjena krivična dela.

Autor: Nezavisne.com

#Oružje

#sud

#tužilaštvo