Priznao optužbu

TOKIO: Policija u Tačikavi u Tokiju uhapsila je 19-godišnjaka zbog sumnje da je izvršio ubistvo nakon što je u utorak u hotelu nožem izbo 31-godišnju žensku seksualnu radnicu. Takođe je nožem izbo i njenog muškog pratioca, ali je on preživeo.

Policija je rekla da je osumnjičeni priznao optužbu i citirala ga kako je kazao da se "zainteresovao za ubijanje" nakon što je na internetu pogledao film ubijanja ljudi, izvestio je Sankei Shimbun, a prenosi Japan Today. Takođe je rekao policiji da "seksualna industrija ne pomaže u povećanju nataliteta i starenju stanovništva" u Japanu.

Policija je saopštila da se osumnjičeni prijavio u hotel u 15.30, malo pre nego što je žena Miši Mamorija (Michi Mamoriya) stigla u 15.45. Veruje se da su se osumnjičeni i ona posvađali jer je koristila sobni telefon da pozove svog muškog saputnika i zamoli ga da joj pomogne. Nakon toga, osumnjičeni je oko 70 puta izbo Mamoriju, rekla je policija.

Kada je stigao njen 25-godišnji saputnik, pokucao je na vrata, a zatim ušao u sobu, u kojoj je takođe napadnut. Osumnjičeni je pobegao iz hotela, a u hodniku hotela ostavio je krvavi nož, saopštila je policija. Muška žrtva je mogla da pozove poiciju.

Osumnjičeni je uhapšen u sredu u Akirunu u Tokiju.

Autor: japantoday.com / redportal.rs

#Tokio

#UBISTVO

#hotel