Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 č. i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su dvojicu muškaraca osumnjičenih za pokušaj ubistva, a jedan od uhapšenih se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako se navodi, policija je uhapsila M. I. (19) iz Novog Pazara zbog sumnje da je pokušao da ubije M. K. (38), koji je takođe uhapšen zbog pokušaja ubistva, dok je M. I. osumnjičen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju MUP-a stoji da se M. I. sumnjiči da je u sredu oko podneva u centru Novog Pazara ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u pravcu M. K. i tom prilikom pogodio 45-godišnju prolaznicu, koja je zbrinuta u novopazarskom Zdravstvenom centru.

Kako se navodi, M. K. se sumnjiči da je prethodno automobilom BMW u nameri da ga ubije, udario M. I. koji je vozio bicikl, a da je posle toga počeo da ga juri sa sekirom u ruci.

Policija je oduzela pištolj iz koga je, kako se sumnja, M. I. pucao, a pronađena je i sekira koju je bacio M. K. kod kojeg je pronađen i nož.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Autor: tanjug.rs

#bmw

#hapšenje

#mup

#pokušaj ubistva

#policija

#sekira