Privedene 4 osobe

Policija u Indiji privela je 4 osobe zbog sumnje da su sa kovid odeljenja državne bolnice u Maharaštri ukrali telo žene koja je preminula od koronavirusa, prenosi Telegraf.rs.

Žena je preminula u zoru 17. maja, a suprug je odlučio da ukrade njeno telo kako bi obavio sve verske obrede pred sahranu.

- Žena je u bolnicu dovedena 23. aprila, ali je, nažalost, preminula 17. maja u 5 časova ujutru usled pogoršanja stanja. Suprug je tražio da mu se preda telo kako bi bili obavljeni verski obredi pred sahranu, međutim, to mu nije bilo dopušteno zbog kovid protokola - rekao je dr Sukdev Rathod.

On je dodao da je suprug počeo da se raspravlja sa osobljem bolnice i da je zahtevao da preuzme telo.

- On je rekao da je njegovoj supruzi u nedelju stigao negativan antigenski test i da zato ima pravo da njeno telo prenese u rodni grad. Kada mu je zahtev odbijen, on je krišom ušao u bolnicu, iskoristio je to što su medicinski radnici imali pune ruke posla i izneo telo napolje - rekao je Rathod.

Da tela nema, posle nekoliko sati ustanovili su radnici mrtvačnice, koji su se popeli na kovid odeljenje da bi telo žene spustili u hladnjaču. Kada su zatekli prazan krevet, pozvali su policiju. Sumnja je odmah pala na supruga. Policija je sa njim obavila kratak razgovor, nakon čega je telo vraćeno.

Međutim, medicinske sestre su podnele krivičnu prijavu protiv supruga i njegovih pomagača, tako da su na kraju svi privedeni i biće optuženi za teška krivična dela.

Podsetimo, u Indiji korona nemilosrdno kosi već nekoliko nedelja, a svakodnevno beleže na desetine i stotine hiljada novih slučajeva. U Nju Delhiju svakodnevno se vrši više od 500 kremacija, a pogrebnici i pored danonoćnog rada ne mogu da postignu da kremiraju sve preminule od kovida.

Autor: telegraf.rs

#kovid odeljenje

#telo supruge

#ukradeno