Feminističke grupe i društveni pokreti organizovali proteste pred sudom zahtevajući njeno oslobađanje

Argentinsko pravosuđe odlučilo je da oslobodi izvesnu Magdu Soledad iz Buenos Ajresa, koja je priznala da je obesila muža Kristijana Senru (38) jer nije mogla više da gleda kako maltretira njenu 14-godišnju ćerku.

Ona se prijavila policiji na neverovatan i, može se reći, bizaran način koji se ne viđa svakodnevno.

– Dobar dan, došla sam da se predam, ubila sam svog muža – rekla je po dolasku u policiju, a potom je opisala da ga je usmrtila obesivši ga kanapom kako ne bi više zlostavljao dete, a prilikom tog događaja napastvovao je devojčicu u kolima.

Senra je nekoliko puta zlostavljao Magdinu ćerku, što je izazvalo dosta rasprava među supružnicima.

Zločin se dogodio kada su svo troje bili u automobilu i usled žustre rasprave, Magda je uzela kanap za vučenje automobila i njime zadavila žrtvu.

Policajci su nakon njene ispovesti krenuli na mesto gde se prema njenim rečima nalazio automobil i unutra su našli mrtvog muškarca.

Magda Soledad od tada je bila u pritvoru, a mesec dana nakon zločina, feminističke grupe i društveni pokreti organizovali su proteste pred sudom, zahtevajući njeno oslobađanje, jer je prema navodima “legitimno” postupila kako bi sprečila dalje zlostavljanje ćerke, prenosi CNN Espanol.

Dva dana kasnije, usled isticanja zakonskih rokova za njeno zadržavanje u pritvoru, sudija Alehandro Mora doneo je oslobađajuću presudu.

Sudska istraga će se, međutim, nastaviti kako bi se utvrdilo da li se dogodilo krivično delo sa predumišljajem, kao i da bi se utvrdilo zašto je žena dozvolila ćerki da sedi na prednjem sedištvu automobila.

Takođe se čekaju rezultati toksikoloških nalaza kako bi se utvrdilo da li je žrtva prilikom ubistva imala nedozvoljene supstance u krvi, prenosi Objektiv.rs.

Autor: Objektiv.rs / redportal.rs

#obesila supruga

#policija

#zlostavljanje