Muškarac je imao svega 20 godina

Muškarac iz Irana, Alireza Fazeli Monfared, ubijen je u rodnoj zemlji odsecanjem glave od strane članova porodice nakon što su saznali da je on pripadnik LGBT zajednice.

Kako izveštavaju organizacije za zaštitu ljudskih prava, Alireza Fazeli Monfared je ubijen 4. maja i to samo nekoliko dana nakon što je njegov polubrat saznao da je Alireza gej. Alireza je tražio trajno izuzeće od služenja obaveznog vojnog roka u Iranu i tražio je azil u nekoj drugoj državi.

Međutim, samo 5 dana pre nego što je bilo planirano da Alireza napusti Iran, njegov polubrat je došao do papirologije u kojoj piše da je Alireza izuzet od služenja vojnog roka u kom se kao jedan od razloga navodi njegova seksualnost.

View this post on Instagram

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)

IZVOR: IG / ddlovato

U trenutku kada je njegova cela porodica saznala za to, odveli su ga u jedno zabačeno selo i na najbrutalniji mogući način ga ubili, navodi se iz organizacije za zaštitu ljudskih prava 6Rang.

Ovo brutalno ubistvo je uzburkalo globalnu javnost, a reagovala je čak i Demi Lovato uz poruku da joj je srce slomljeno zbog ubistva ovog momka. Kako navode izveštaji iz Irana, brutalno ubistvo Alireze Fazeli Monfared izvršeno je zbog "seksualne devijacije".

Autor: redportal.rs

#Gej

#Iran

#LGBT

#Seksualno opredeljenje

#odsečena glava