Na hiljade ubistava je počinjeno u prethonih nekoliko decenija u Srbiji, ali NEKOLIKO ovog tipa

Na hiljade ubistava počinjeno je decenijama unazad u Srbiji, ali najređi je zločin kada sestra ubije brata.

Psiholozi ističu da se sestrinska osećanja prema bratu ničim ne mogu opisati ni porediti. Čistota i veličina te ljubavi najbolje je opisana u antičkoj drami "Antigona", gde sestra gine za bratom. 

Sličan odnos sestre prema bratu je ukorenjen i u našem narodu pa je zato ovakav zločin vrlo redak. Kako stručnjaci objašnjavaju ovakvi zločini su izuzetno retki, a vrlo je moguća da iza ovakvih ubistava stoje i psihički problemi koji nisu na vreme primećeni.

Najmonstruozniji ubica brata je Dušanka Petrović, zvana "Gospođa Kameleon". Ova žena, navodno, bila je vrlo inteligentna. Ali, inteligenciju je koristila za svoju iskrivljenu i bolesnu korist, što je pokazala i ubistvom mlađeg brata Aleksandra.

Dušanka je nadimak "Gospođa Kameleon" dobila jer je počinila na desetine prevara. Njene žrtve bile su lakoverni muškarci, a upravo njena sposobnost da se lako prilagođava novoj žrtvi donela je čuveni nadimak. O ovoj svirepoj ženi govori i činjenica da je pre ubistva brata robijala zbog drugog zločina - početkom devedesetih je hicima iz pištolja presudila suprugu.

I onda kreće priča o ubistvu brata. "Gospođa Kamelon" namamila je brata u Sarajevo, kako bi se dogovorili kod prodaje porodičnog stana. On je 2006. godine i došao. Neposredno po dolasku ispalila mu je dva hica u glavi. Da bi prikrila zločin telo je polila benzinom i zapalila. Kasnije je pobegla u Srbiju gde je uhapšena zbog prethodnih grehova. Iako uhapšena nikada nije odgovarala za smrt brata, jer pravosuđe BiH nikada nije ustupilo predmet o montruoznom zločinu nad najrođenijim počinjenom u Sarajevu.

Na tankom spisku, pored "Gospođe Kameleon", jeste i Dušica Andrejić. Posle ponoći tog 18. marta 2000. godine, otključala je vrata kuće brata Miodraga Obradovića (51), ušla u njegovu sobu, iščupala gajtan iz zida i - udavila ga.

Njegova bolest uzimala je maha, sve neredovnije je uzimao lekove i postajao sve nepodnošljiviji. Tražio je od mene da mu čistim, perem, budem njegov rob, a ograničavao mi je izlaske i odlaske svojoj kući. U meni se tako sve snažnije razvila ideja da moram da prekratim njegove, ali i svoje muke. Vukla sam ga po sobi, šutirala ga i bila sam očajna što sam to uradila, psihički rastrojena, plakala sam i žalila za njim - rekla je Dušica Andrejić na suđenju.

Zbog ovog zločina osuđena je na 14 godina zatvora.

A Jovanka Vasovski je čekala da se njen mlađi brat Petar Atlije (62), iz Srbije vrati u rodni Donji Srb u Hrvatskoj. Čekala je do 27. juna 2015. da bi mu presudila. Ubila ga je udarcima drške od metle. Čak 50 povreda mu je nanela. Navodno, u trenutku ubistva Petar je bio pijan.

Poslednje ubistvo brata dogodilo se 26. oktobra 2016. u Kraljevu. Slavica Lazić je na spavanju ubila roditelje Predraga (75) i Milanku (73) Aleksić, kao i brata Slavoljuba (54). Kako je rekla policajcima posle hapšenja, učinila je to "iz humanih razloga"!

Autor: Novosti.rs

#UBISTVO

#ljubav

#sestra ubila brata

#zatvor