Jovana Đ. (22) utopila se na Đurđevdan na Gružanskom jezeru

Jovana Đ. (22) utopila se na Đurđevdan na Gružanskom jezeru, naočigled svoje simpatije Kragujevčanina Nikole, iako se on lavovski borio da je spase, ali se i sam nagutao vode i u kritičnom stanju završio u bolnici.

Jovana je uzela nekoliko dana slobodno i na Đurđevdan otišla na Gružansko jezero sa nekoliko prijatelja. Vozili su se gumenim čamcem, a onda su ona i drugarica prešle na dasku za surfovanje, na kojoj je bio i Nikola prema kojem je gajila simpatije. Nešto kasnije, sa daske su pali u vodu. Nikola se svom snagom trudio da je spase, zbog čega se nagutao vode i trenutno se nalazi u kritičnom stanju.

Dušan Mirić ističe da je Jovana u protekla tri meseca radila na punktu za vakcinaciju, kada je bila najveća gužva.

Bila je fantastičan volonter. Doktori iz bolnice su bili oduševljeni njenim zalaganjem i predlagali su nam da je zaposle u bolnici čim završi školu, ali je nesreća, nažalost, bila brža... Ne mogu da verujem da smo je izgubili, celu noć sam plakao posle vesti da je nastradala - navodi Mirić, skrhan bolom.

Brat Jovanine najbolje drugarice Valentine L. (20), koja je bila na Gružanskom jezeru u trenutku tragedije, kaže da su se njih dve prevrnule zajedno sa Nikolom, dok su sedeli na dasci.

- Valentina i Nikola nisu imali pojma da Jovana ne zna da pliva! Nikola joj je bio simpatija. Pokušao je da je izvuče, ali se toliko nagutao vode da je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. Jovana mi je bila kao sestra. Dolazila je kod nas, jela sa nama i spavala kod nas. Mojim roditeljima je bila kao druga ćerka... Svi smo u šoku, moja sestra nije u stanju da govori o tragediji - rekao je Svetozar.

Jovanina drugarica Olja kaže da su nekoliko meseci radile zajedno na punktu za vakcinaciju.

- Uvek je bila spremna da pomogne drugima. Mogla sam da je zovem u pola noći, ako mi nešto zatreba. Zauvek ću je pamtiti kao pravu drugaricu - kaže Olja.

Datum sahrane će biti zakazan naknadno jer porodica čeka nalaz obdukcije. 

Autor: Alo.rs

#Davljenje

#Gružansko jezero

#tragedija