Vozilo koje je izazvalo nesreću pronađeno je noćas na oko petstotina metara od mesta nesreće.

Umalo nam deca izginuše i to ispred kuće. Da sam videla šta se desilo, srce bi mi stalo - kaže Gvozdana Demirović, majka Ahmeta Š. (17) kog je sinoć oko 23.30 sati pokosio vozač u Daničićevoj ulici u niškom naselju Stočni Trg.

Ahmet je sa petnaestogodišnjim drugaricama D.A. i S. A. sedeo na ivičnjaku trotoara kada je na njih naletelo vozilo škoda fabia i pokosilo ih, nakon čega je vozač pobegao.

Ahmet je zadobio lakše povrede dok su obe devojčice teško povređene i zadržane su na lečenju u niškom Univerzitetskom kliničkom centru

Grozdana za Telegraf.rs ističe da je ogorčena zbog neljudskog postupka vozača.

- Deca su sedela na trotoru, ulica je široka, imao je mesta da prođe. Ne mogu da shvatim zašto je vozač pobegao, osim da ih je namerno udario. Ahmet i D. su tu ostali da leže, a S. je odletela dvadesetak metara, nije pokušao da im pruži pomoć. Ja sam težak srčani bolesnik, umalo sam umrla od stresa... Žao mi je i za S. i za D. i za njihove roditelje. Molim Boga da devojčice što pre ozdrave - kaže zabrinuta Nišlijka.

Otac petnaestogodišnje S. kaže da su mu u bolnici rekli da su njegovoj ćerki polomljene obe noge.

- Ona ima prelom obe butne kosti, sada je na operaciji. Doktor mi je kazao da ima i povredu bubrega. Nadam se najboljem, ali ne mogu da shvatim kako je neko mogao da pobegne nakon što je umalo pobio troje dece - kaže on za Telegraf.

Baka povređene D. kaže da još čeka informacije iz bolnice o unuci.

Vozilo koje je izazvalo nesreću pronađeno je noćas na oko petstotina metara od mesta nesreće. Zahvaljujući intenzivnom radu niške policije, vozač je identifikovan i u toku je rad sa njim.

Autor: Telegraf / Blic

#Niš

#Niška policija

#Povređeni timejdžeri