U domu poginulog vojnika neopisiva tuga

Desetar Ognjen Trajković, koji je izgubio život juče oko 16.30 časova prilikom izvođenja padobranskog skoka, bio je na dužnosti padobranca u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade u Nišu. Rođen je 20. decembra 2000. godine u Vranju.

Kolege i prijatelji pamtiće Ognjenovu ljubav prema vojnom pozivu, njegovu čestitost, hrabrost, drugarstvo i odanost otadžbini. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici poginulog pripadnika 63. padobranske brigade.

Foto: Instagram Prinscreen/ognjentrajkovicc

Majka preminulog padobranca Ognjena slomljena je od bola. Nesrećna žena bezbroj puta ponavlja rečnicu koju je njoj govorio preminuli sin: „Rodila majka sina lastavicu, da ga šalje u specijalnu jedinicu."

Dok suza suzu stiže, seća se poslednjeg razgovora sa sinom. Čuli su se par sati pre nego što je nastradao.

- Nikada mi nije govorio kada ima vežbe, da ne bih brinula. Rekao mi je da je dobro i da će da odmori, bio je umoran. Oko pola pet su pozvali iz Vojske i rekli da je povređen, ubrzo smo saznali da smo ga izgubili - priča Marina Arsić, kojoj je Ognjen najmlađe od troje dece. 

Foto: Instagram Prinscreen/ognjentrajkovicc

Marinu u Vranju svi poznaju kao velikog borca i posvećenu majku, tako da je već u ranim prepodnevnim satima u kući bio veliki broj rođaka i prijatelja, ali niko nije imao reči utehe za nesrećnu majku. Vreme i mesto sahrane još nije poznato, ali je izvesno da će mladi padobranac počivati u Vranju, svom rodnom gradu.

Autor: pink.rs

#majka padobranca

#poginuli padobranac

#tuga