Podignuta optužnica protiv 2 muškarca

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv N. M. (22) iz okoline Pančeva i M. N. (22) iz Bele Crkve kojom ih tereti da su, septembra prošle godine, maltretirali verbalno i fizički, a potom i silovali S.P. (19) iz Bele Crkve.

Nakon svega, napasnici su opljačkali žrtvu.

Optužnica je predata Višem sudu u Pančevu i trenutno je u postupku ispitivanja, te se očekuje da uskoro bude i potvrđena.

Obojica osumnjičenih se optužnicom terete da su, u noći između 28. i 29. septembra prošle godine, u Beloj Crkvi, na naročito svirep i ponižavajući način, prinudom i silom, preteći da će ga ubiti, na prevaru doveli S.P. u napuštenu vojnu zgradu. Tu su ga udarali pesnicama po telu i glavi, šutirali, tukli šipkom, vređali i maltretirali na sve moguće načine. Potom su se, nakon dosta popijenog piva, kako je S.P. svojevremeno ispričao, dvojica nasilnika pomokrila u jednu pivsku flašu i onda naterali žrtvu da pije urin iz nje.

Nakon svega, prinudili su nesrećnog mladića na polne odnose, pre svega na oralni seks i tada su mu takođe, naneli i teške telesne povrede, sve vreme ga udarajući i preteći da iz "kuće strave" nikada neće izaći. Jedan od njih mu je držao šrafciger na vratu, dok ga je drugi seksualno zlostavljao.

Pošto ih je zadovoljio seksualno, S.P. je mislio da je tu kraj njegovom mučenju. Ali, napasnici su mu tada polomili dva prsta na ruci, svukli ga, uzeli mu farmerice i mobilni telefon. nakon višesatnog mučenja, nasilnici su poluonesvešćenu i krvavu žrtvu, izbacili kroz prozor, napolje. S.P. je nekako uspeo da se dovuče do kuće i zajedno sa ocem ode u bolnicu, gde mu je ukazana pomoć i o slučaju obavešteni nadležni organi.

N. M. i M. N. koji su od ranije poznati istražnim organima se od hapšenja nalaze u pritvoru, koji im je produžen zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Krivična dela koja se osumnjičenima stavljaju na teret su silovanje i razbojništvo. Za prvo delo, zakon predviđa kaznu od pet do 12 godina, dok je za razbojništvo zaprećena kazna zatvora u trajanju od tri do 15 godina.

S obzirom da su dvojica osumnjičenih povratnici, vrlo je verovatno da, ukoliko se dokaže njihova krivica pred sudom, dobiju maksimalne kazne zatvora.

Autor: novosti.rs

#Bela Crkva

#napad

#nasilje

#pančevo

#pljačka

#silovanje