Protiv Aleksića pokrenuta je istraga u vezi sa 19 slučajeva

Ispovest Milene Radulović o seksualnom zlostavljanju od strane poznatog beogradskog učitelja glume Mike Aleksića u januaru je potresla našu javnost. Nakon Milene oglasile su se i druge devojke sa tvrdnjama da ih je Mika Aleksić u pomenutoj školi zlostavljao. Reakcije na društvenim mrežama bile su burne, uglavnom neupitno osuđujuće.

Pravna struka pozivajući se na pretpostavku nevinosti od javnosti je tražila da se Aleksić ne osuđuje i da se slučaj prepusti institucijama. Protiv Aleksića pokrenuta je istraga u vezi sa 19 slučajeva, od čega se u 11 slučajeva tereti za polno uznemiravanje, a u 8 za silovanje. Tim povodom danas se oglasio advokat Jugoslav Tintor, punomoćnik nekoliko žrtava.

- Veštačenja 9 glumica, žrtava vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) završena su i potvrđuju verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao - rekao je Tanjugu Tintor.

On je dodao: - Dobili smo nalaze i mišljenja, koja se razlikuju od žrtve do žrtve, ali u suštini potvrđuju njihove iskaze i pojačavaju optužbu protiv okrivljenog.

Autor: redportal.rs

#Mika Aleksić

#Milena Radulović

#istraga

#veštačenje

#Žrtve