Glavni osumnjičeni ima 21 godinu

Čak osmoro ljudi, od kojih su 4 žene poreklom iz Južne Koreje, ubijeno je u Atlanti u razmaku od sat vremena nakon što je ubica pucao kod 3 različita spa centra u najvećem gradu savezne države Džordžije.

Policija je navela da se pucanje dogodilo u Akvortu, prigradskom naselju na severu Atlante gde se nalaze 3 spa centra. Glavni osumnjičeni je Robert Aron Long koji je tek postao punoletan (21 godina), a motivi ovog zločina su za sada nepoznati.

IZVOR: YT / News4JAX

BBC piše da su zločini nad ljudima poreklom iz Azije eskalirali prethodnih meseci zato što sve više Amerikanaca počinje da ih krivi zbog širenja koronavirusa koji je u Sjedinjenim Državama odneo skoro 550.000 života.

Kod prvog spa centra jedna osoba je ubijena na licu mesta, dok su 2 umrle na putu do bolnice. Hispanoamerikanac je povređen i lekari se bore za njegov život. Sat vremena kasnije, u spa centru Gold prijavljena je krađa, gde su kasnije policajci pronašli 3 ubijene žene.

U spa centru preko puta, pronađena je još jedna ubijena žena. Osumnjičeni je pronađen na osnovu snimaka sa kamera i uhapšen je čak 240 kilometara južno od Atlante.

Kako BBC navodi, kapetan Bejker iz policije je siguran da je osumnjičeni odgovoran za svih 8 ubistava.

Autor: redportal.rs

#8 ljudi ubijeno

#Džordžija

#Ubistvo u Atlanti