Argentinska doga ščepala devojčicu dok je bila u sobi

Mikaela Rufinja Mendoza, devojčica stara 17 meseci, ubijena je u kući kada ju je prilikom igre za vrat iznenada ščepala argentinska doga.

Beba iz argentinskog grada Rivadavije nije imala nikakve šanse. Dok je majka dotrčala do nje, pas ju je nemilosrdno vukao po podu. Majka je uspela da nekako razdvoji dogu od deteta koje je ležalo u krvi. Pozvala je hitnu pomoć koja je bebu odvela u bolnicu gde je u toku noći preminula od fatalnih rana na vratu.

- Uvek je bio nežan prema njoj. Još od prvog dana pazio ju je i stalno se igrao s njom. Mora da je osetio neki miris na njenoj koži. Nekako je bio isprovociran, ne vidim zašto bi je napao - uporno je psa branila Florencija Mendoza, majka nastradale devojčice.

Foto: Objektiv.rs/ Newsflash/Facebook printscreen/FlorentiaMendozaPeriano

Ipak, već narednog dana policija je ponovo došla njima na vrata s nalogom da se pas hitno vodi iz kuće.  Florenciju i njenog muža Antonija svakako čekaju drastične kazne i ko zna šta još jer je u ovom delu Argentine zabranjeno držati u kući opasne rase pasa, u koju spada argentinska doga, zajedno sa decom mlađom od 16 godina.

U nekoliko zemalja sveta poput Ukrajine, Australije i Novog Zelanda argentinska doga generalno je kao rasa psa zabranjena za držanje.

Što se Florencije i Antonija tiče, oni su uvek kao par imali neku od opasnih rasa pasa u kući, dakle i pre dobijanja deteta.

Na društvenim mrežama bili su aktivni u borbi za zaštitu pasa i nemali broj puta učestvovali su u protestima u kojima se traže drakonske kazne za ljude nehumano postupaju prema životinjama.

Autor: Objektiv.rs / redportal.rs

#UBISTVO

#beba

#majka

#pas