Jedan od napadača je policajac

GLOBOČICA: U centru sela Globočica u Gori juče je došlo do napada u kojem su vatrenim oružjem lakše ranjene 2 osobe iz goranske zajednice, potvrdio je za KoSSev Mehvem Nazim, koordinator za medije u opštini Gora.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju najoštrije su osudili incident u selu Globočica u opštini Gora, u kom su iz vatrenog oružja ranjena dva pripadnika goranske nacionalnosti.

Dodaju i da su dvojica Albanaca iz Suve Reke i Prizrena došla u selo Globočica na poslovni dogovor sa dvojicom Goranaca i posle kraće rasprave jedan od njih, policajac u civilu, potegao je pištolj i ranio pripadnike goranske zajednice. Navode i da oni nisu životno ugroženi, a počinioci su privedeni. Iz Kancelarije za KiM ocenjuju:

Ovaj incident samo je jedan u nizu etnički motivisanih napada čije su mete na Kosovu i Metohiji nealbanci - Srbi, Goranci, Romi…

Do napada je navodno došlo kada su 2 lica albanske nacionalnosti, jedno iz Prizrena, a drugo, policajac iz Suve Reke, napale dvojicu Goranaca i pritom ih ranili, naveo je takođe Nazim.

Povređene osobe su iz sela Radeša i Globočice i one se nalaze van životne opasnosti.

Nazim nije imao saznanja o tome kako je došlo do sukoba.

Portparol Kosovske policije regiona Prizren Šaban Osmanolaj sinoć je potvrdio da je jedan od napadača bio policajac. Dodao je da je nakon nesporazuma policajac ranio dvoje građana, koji su van životne opasnosti.

Autor: kossev.info

#Gora

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Prizren

#policajac

#pucnjava