Na lešu su bili vidljivi tragovi mučenja, o monstruoznosti UČK zveri svedoči i činjenica da je devojčica pronađena unakažena i bez desne ruke.

Nerećna sudbina Ane Takić i njenog dede Veselina iz Prizrena pogodila sve ljude koji su čuli šta im se dogodilo. Mala Ana imala je samo 6 godina.

Danima je mala Ana bila zatvorena u kući i nije smela da izađe napolje. Život iza zatvorenih vrata za malo dete postao je nepodnošljiv. Detetu se nije moglo objasniti niti bi ono razumelo zašto su im prozori stalno zatvoreni. Napolju je tih dana sve tutnjilo od teških oklopnjaka.

Nedaleko od Veselinove kuće nalazio se restoran, a ispred njega i u njemu su se nalazili Albanci u uniformama OVK. Po dolasku u južnu srpsku pokrajinu nemački vojnici u sastavu KFOR, obećali da će sačuvati preostale prizrenske Srbe. Mnogi prizrenski Srbi su otišli zajedno sa srpskom vojskom i policijom.

IZVOR: TW / RUDAR 7

Na dan praznika Velike Gospojine koji SPC obeležava 28.avgusta, čuju se zvona sa crkve Svetog Đorđa. Bogoslovija se inače nalazi u blizini, mnogi Srbi su potražili spas u njoj do prve prilike da napuste mesto. Pošto je danima gledao zatočeno dete deda Veselin odlučuje da prošeta sa unukom do Bogoslovije.

Računao je starina Veselin da je veliki svetac. Kako se moglo čuti, čak i komšije Albanci su poštovali Veliku Gospojinu. Osim toga što su poštovali praznike, poštovali su Veselina i njegovu porodicu, pre izlaska iz kuće obukao je lepo sebe i unuku. Po pričama meštana Ani odabrao najlepšu haljinicu. A sebe je obukao u prazničnu odeću.

Mislio je da izađe kao u šetnju, pa onda do Bogoslovije. Nažalost, do sigurnog utočišta nisu stigli. Ljudi za koje je Veslin računao da im neće ništa, ali ipak, naudili su im. Oboje su kidnapovani. Albanka iz komšiluka videla je otmičare. Nije smela da pomogne, ali pamti tragediju.

Roditelji nesrećne devojčice, rodbina i prijatelji okupili su se pokušavajući da saznaju bar neku informaciju o svojim najmilijima. Porodica Takić ubrzo je saznala tragičnu vest o pronađenom beživotnom dečijem telu. Bilo je to telo šestogodišnje Ane.

Na lešu su bili vidljivi tragovi mučenja a o monstruoznosti UČK zveri svedoči i činjenica da je devojčica pronađena unakažena i bez desne ruke. Teroristi su se iživljavali nad nemoćnim detetom, a potom je masakrirali. Telo Veselina Takića do danas nije pronađeno i on se još uvek nalazi na spisku nestalih.

Foto: Ilustracija

Autor: redportal.rs

#Kosovo

#Prizren

#srbi

#zločin