Više od 200.000 pregleda

Prikupljeno je 3.525.000 dinara za pomoć ugroženim glumcima zahvaljujući humanitarnoj onlajn predstavi Balkanski špijun, koja je imala više od 200.000 pregleda na Božić, za samo taj dan, na Jutjub kanalu kompanije Mozzart, saopštili su danas iz Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS).

Voja Brajović, predsednik UDUS-a, izjavio je da ova plemenita akcija pre svega je imala cilj da se podigne svest o problemu i da ljudi prepoznaju ugroženost izvođača, koji žive da bi radili svoj posao, a trenutno su sprečeni u tome.

- U periodu epidemije, književnik može da piše kod svoje kuće, slikar da slika, ali dramski umetnici su izuzetno pogođeni ovom krizom - bio je jasan Brajović.

IZVOR: YT / Mozzart

Iznos donacije rastao je sa svakim šerom u prva 24 sata, a zbog velikog interesovanja, ova moderna verzija Špijuna biće dostupna i više od planiranih 48 sati, odnosno publika je može gledati još nekoliko dana na Jutjub kanalu Mozzarta.

Svi glumci kao i reditelj onlajn predstave Nemanja Ćipranić su se odrekli honorara, kako bi iznos donacije bio još veći.

Humanitarna akcija prema brojkama premašila je više od 200.000 pregleda, a gledaoci su slali organizaciji na stotine fotografija na kojima se vidi kako se cele porodice smeju i uživaju uz predstavu na Božić. Svi učesnici i sama kompanija izrazili su veliko zadovoljstvo što su se mnogi odazvali, šerovali predstavu i što su poslali na Božić lepu zajedničku poruku - da je potrebno da svi misle o kulturi i da je ona neophodna u svakom trenutku.

Autor: Tanjug/redportal.rs

#Balkanski špijun

#Pomoć

#pozorište

#predstava