Najbolji snimateljski rad u kategoriji TV / igrana serija

Serija Kosti, projekat Bosonoga produkcije iz Banjaluke i Radio-televizije Srbije, dobila je nagradu od Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH.

Na nedavno održanoj dodeli nagrada Jan Asocijacije snimatelja i snimateljica u BiH dodeljena su priznanja u 6 kategorija: igrani film, TV / igrana serija, dokumentarni film, studentski film, reklamni video i muzički spot, te specijalna nagrada za saradnju sa sektorom kamere. Tročlani žiri u sastavu: direktor fotografije Drago Resner, reditelj Nermin Hamzagić i direktor fotografije Draško Gajić najboljim snimateljskim radom u kategoriji TV / igrana serija proglasio je rad Saše Petkovića i Dragana Radetića na seriji Kosti.

IZVOR: YT / Bosonoga produkcija

Portal Banjaluka.com preneo je Petkovićevu izjavu:

Velika nam je čast što već drugi put dobijamo priznanje za naš rad u ovoj kategoriji. Uložili smo veliki trud i energiju u Kosti zajedno sa celom ekipom koja je radila na seriji, tako da je ova nagrada samo potvrda da smo uspeli i da trud nije bio uzaludan.

Dok je Radetić izjavio:

Ovo je još jedan dokaz da Banjaluka i Republika Srpska imaju potencijala i da su se upisali na filmsku mapu regiona.

Reditelj serije Kosti je Saša Hajdukovića, nastala je po scenariju Nikole Kolje Pejakovića, a producent je Brankica Janković. Od 1. do 5. januara biće prikazana i domaćoj publici u svojevrsnom novogodišnjem maratonu, po 2 epizode svake večeri od 21.00 č. na televiziji BN. Uloge tumače: Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Nikola Pejaković, Lea Sekulić, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Dragan Mićanović i Nikolina Friganović.

Autor: redportal.rs

#Bosonoga produkcija

#Dragan Radetić

#Jan Asocijacija

#Nagrada

#Radio-televizija Srbije

#Saša Petković

#Serija Kosti

#TV / igrana serija