Bacila je sve niz rjeku... 🎶🎵🎶🎵

Kada je Davorin Popović preminio od karcinoma 2001. godine, prestala je da postoji i kultna jugoslovenska rok grupa Indexi. Indexe je davne 1962. u Sarajevu osnovala grupa studenata. Tokom dugog perioda trajanja u grupi se smenilo dvadesetak članova. Ali Davorin je ostao jedan od najprepoznatljivijih. Danas i jedna od nagrada u BiH posthumno nosi njegovo ime.

A sa njegovom životnom pričom povezana je i tematika jednog od najpoznatijih Indexovih hitova Bacila je sve niz rjeku. Naime, Davorin je bio u ljubavnoj vezi za jednom devojkom, i dan-danas nepoznatoj javnosti. Pošto je ta devojka ostala trudna, počele su pripreme za venčanje. Međutim, zbog želje da ode u Ameriku devojka je abortirala i otišla. Iza nje su ostali stihovi:

Nosila je našu ljubav našu sreću prvi cvijet,

bacila je sve niz rijeku i pošla u drugi svijet...

IZVOR: YT / robySky4ever

Tekst ove pesme napisao je Kemal Monteno, spojivši navedenu priču sa jednim svojim ljubavnim susretom, a kao singl objavljena je 1974. g. Prema svedočenjjima, Davorinu se tokom koncerta u Švedskoj učinilo da svoju bivšu devojku vidi u publici, ali kada je sišao da je pozdravi, shvatio je da to nije ona.

Pesma Bacila je sve niz rjeku svoje mesto je našla i u poznatom filmu Lepa sela lepo gore:

IZVOR: YT / caco9200

Autor: redportal.rs

#Davorin Popović

#Indexi

#Kemal Monteno

#Lepa sela lepo gore

#Sarajevo

#abortus