Najbolje sa ulica Beograda!

Prva izložba ulične umetnosti i grafita Beograda Take III - Loving Street art Belgrade dostupna je na platformi VR-All-Art. Na izložbi je predstavljeno preko 40 radova koje su domaći i strani autori stvarali na ulicama Beograda, saopštili su organizatori.

Foto: Printscreen/vrallart.com

Posetioci iz celog sveta će imati priliku da pristupe izložbi putem veba. To mogu učiniti sa bilo kog kompjutera ili laptopa, kao i uz korišćenje VR opreme. Cilj izložbe je da omogući jedinstveno umetničko iskustvo i upoznavanje sa svetom grafita i ulične umetnosti Beograda.

- Ovo je inovativni pristup predstavljanju ulične umetnosti i grafita. Omogućeno je i upoznavanje sa delima koja su domaći i strani umetnici stvarali na ulicama Beograda. Iako ništa ne može da zameni posmatranje i istraživanje grafita i ulične umetnosti u realnom prostoru, posebno u 2020. godini je postalo očigledno da nove tehnologije daju dodatnu dimenziju ovoj oblasti umetnosti - rekla je Ljiljana Radošević, istoričarka umetnosti i autorka izložbe.

Autor projekta je organizacija Street Art Belgrade čiji se članovi preko dve decenija bave istraživanjem, dokumentovanjem i popularizacijom ulične umetnosti i grafita. Za izložbu Loving Street Art Belgrade su izabrani radovi koji su bili najpopularniji na Instagram stranici Street art Belgrade u prethodnom periodu.

View this post on Instagram

A post shared by Street Art Belgrade (@street.art.belgrade)

IZVOR: IG / street.art.belgrade

Foto: Printscreen/vrallart.com

Foto: Printscreen/vrallart.com

Autor: redportal.rs

#Grafiti

#beograd

#street art

#ulična umetnost

#virtuelno