Magin život, rad i aktivizam na ovoj izložbi biće interpretirani putem video i skulpturalnih instalacija

Izložba Slobodan let: Maga Magazinović, kroz vremensku i prostornu disperziju biće otvorena 7. marta u Bioskopu Balkan, saopštili su danas organizatori.

- U fokusu ovog transmedijskog projekta je ličnost Magazinović (1882-1968), reformatorke, teoretičarke umetničke igre, filozofkinje, aktivistkinje i feministkinje, koreografkinje, osnivačice Škole za ritmiku i plastiku - kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, Magin život, rad i aktivizam na ovoj izložbi biće interpretirani putem video i skulpturalnih instalacija, stvaranjem vizuelnog i zvučnog ambijenta u kom se odvija narativ o Magi, kao i performativnim segmentom i radionicom.

- Integrisanjem citata, fotografija i arhivske građe u vizuelne celine, ova izložba nastoji da uspostavi dijalog prošlosti i sadašnjosti, virtuelnog i stvarnog, trajnog i prolaznog, kao i da predstavi kulturni transfer Beograd-Berlin i Balkan - Evropa - kaže se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Izložbu autorke Gordane Kaljalović i koautorke Branke Pavlović organizuje Fondacija Saša Marčeta, uz podršku Rekonstrukcije Ženski Fond (RŽF) u okviru programa Specijalni fokus, i Kino radionice, koja je producirala snimanje i postprodukciju video materijala.

Pored izložbe 11. i 12. marta biće održana i plesna radionica Matine sa Magom koju će voditi savremena plesačica Milica Tančić uz podršku Mariane Hilgert iz Berlina, a besplatna je i otvorena za sve zainteresovane osobe od 18 do 98 godina, bez obzira na plesno iskustvo.

- Rezultat zajedničkog rada biće kratki performans koji će biti snimljen i postavljen kao deo izložbe - kaže se u saopštenju.

Autor: Tanjug

#7. mart

#Izložba

#bioskop balkan

#maga magazinović