Izložba se može pogledati do 1. decembra

Ulica Dositejeva ispred galerije Sanjaj je bila zakrčena tokom otvaranja izložbe Vrt sećanja mladog umetnika Veljka Valjarevića iz Užica. Ovom izuzetnom izložbom galerija Sanjaj proslavlja svoj 1. rođendan. Osim prijatelja i poštovaoca umetnosti, ovom nesvakidašnjem kulturnom događaju je prisustvovao i veliki broj mladih ljudi 😍.

Galerija Sanjaj je tokom 1. godine rada već ostvarila svoj cilj – da se slikarstvo vrati u modu i da se omogući mladim umetnicima da svoje radove predstave širokoj javnosti.

Foto: redportal.rs/Ana Milovanović

Umetnik Veljko Valjarević, koji ima samo 31 godinu, svoja izvanredna dela predstavlja na izložbi Vrt sećanja u galeriji Sanjaj. Slike, koje će publika moći da vidi do 1. decembra, najbolje je opisao naš književnik Filip David

Ne želim da podlegnem iskušenju detaljnog tumačenja i objašnjenja motiva slika Veljka Valjarevića. To zadovoljstvo otkrivanja raznolikih značenja pripada svakom posmatraču ponaosob. Svaka slika, kao i svako umetničko delo ima onoliko tumačenja koliko ima posmatrača. Osim što nas impresioniraju tehničkom izvedbom izabranih motiva Valjarevićeve slike otvaraju vrata svetovima tajanstvenog, nepoznatog i mističnog. Slikarstvo onostranog uvodi nas u predele hipnotizirajućih magijskih slika, začaranih predela i izobličenih stvorenja koji obitavaju na granicama stvarnog i nestvarnog. Zagledajte pažljivo u Valjarevićeve crteže i slike, otkrićete i delove svojih sopstvenih tajanstvenih i uznemirujućih snoviđenja!

Foto: redportal.rs/Vladimir Popović

Veljko Valjarević je tokom 5 godina izlagao na preko 30 grupnih i 15 samostalnih izložbi, a njegova dela su zastupljena i u nekoliko knjiga i eseja o crtežu. Njegovi radovi se nalaze u mnogobrojnim privatnim i državnim kolekcijama, a 2021. godine je na 1. bijenalu Fantastike dobio nagradu za najboljeg mladog slikara 😍🍀.

Izložba Vrt sećanja će biti otvorena do 1. decembra, a radno vreme galerije Sanjaj (Dositejeva 11) je radnim danima od 12 do 20 č. i subotom od 11 do 15 č.

Foto: redportal.rs/Vladimir Popović

Autor: redportal.rs

#Izložba

#Sanjaj

#Veljko Valjarević

#galerija