Takmičarski program festivala namenjen dokumentarnim radovima nastalim u okviru postojećih produkcija na KiM

Deveti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi Grafest održaće se od 7. do 9. decembra 2020. godine u Gračanici, u Domu kulture, koji je i glavni organizator događaja. Pored Gračanice, festival će se održati i u Kosovskoj Mitrovici u PKC Akvarijus.

Takmičarski program festivala namenjen je dokumentarnim radovima nastalim u okviru postojećih produkcija na KiM. Najboljim delima, po oceni žirija, na svečanom zatvaranju se dodeljuju nagrade u vidu plakete i novčane nagrade.

View this post on Instagram

A post shared by Dom kulture Gracanica (@domkulture_gracanica)

IZVOR: IG / @domkulture_gracanica

Revijalni program sastoji se od nekoliko fimova iz aktuelne domaće produkcije, a koncepcijska nit koja ih povezuje je Prostori zaborava. Ove godine biće prikazana 3 dugometražna filma: Speleonaut pod kamenim nebom Sonje Đekić, koji će i otvoriti Grafest, zatim Pripadnost Tee Lukač i Blizanci satkani od sna u režiji Seada Šabotića i Lee Vahrušev.

Svečano otvaranje festivala je 7. novembra u 16 časova. Žiri ovogodišnjeg Grafesta radiće u sastavu: Zoran i Svetlana Popović, osnivači festivala evropskog dokumentarnog filma Sedam veličanstvenih, Ivana Vanovac, novinarka, i Đorđe Jevtić, novinar i publicista. Ulaz na sve festivalske projekcije i dešavanja je besplatan.

Program festivala možete preuzeti OVDE.

Foto: Printscreen Facebook/Dom kulture Gračanica

Autor: redportal.rs

#Dom kulture Gračanica

#GRAFEST