Premijera predstave u čast stogodošnjice rođenja velikog pesnika i radijskog autora

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je Aleksandar Nikolić, pozorišni reditelj i direktor Malog pozorišta Duško Radović, koji je govorio o nastupajućoj sezoni u ovom tetru za decu i mlade.

Nikolić je naveo da je premijera predstave Kada je bio mrak održana u čast stogodošnjice rođenja pesnika i radijskog autora Duška Radovića.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

- Predstave je sastavljena od poezije Duška Radovića. Bojan Đorđev je režirao predstavu u kojoj dominira duhovita, ali i oštra poezija Duška Radovića. Važno je da upoznamo novu generaciju sa fenomenalnim likovima koje koje su voleli njihovi roditelj, kao što su Plavi zec, Kroko doko dil, Strašni lav - kazao je Nikolić.

Naveo je da su poruke Duška Radovića klasika, koja lako korespondira za decu.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Nikolić je pomenuo i pripreme predstave Bambi sa Nedimom Nezirovićem u glavnoj ulozi.

- Nezirović je sjajni mladi glumac koji gradi izuzetnu karijeru ulogama na televiziji i u Narodnom pozorištu. U Malom pozorištu 'Duško Radović' igrao je već u predstava 'Pepeljuga' i 'Dečak sa koferom' a eto sada će oživeti popularni dečiji lik Bambi. Bojana Lazić je reditelj predstave, a Uglješa Šejtinac je dramaturg - rekao je Nikolić.

Video: Tanjug/Jadranka Ilić

Kako kaže, Radović je neformalno otvorio još jednu u teatru.

- Naša operska scena ima novu premijeru. Reč je o operi za decu 'Mali dimničar'. To je klasika 20. veka… U devetnestovekovnoj Engleskoj svet jeset bio crn i beo. sa jedne strane bili su uštirkani čaršavi i čisti beli podovi i porcealnški servisi, a sa druge strane bio je čađav svet. neka deca su čistila dimnjake u tom svetu. Spuštali su ih u veliku crnu rupu da bi čistili dimnjake. To je okrutnost koja je nama danas nezamislima , a nekada je bila realnost siromašnje dece - kazao je Nikolić.

Autor: Tanjug

#Kad je bio mrak

#Malo pozorište Duško Radović

#aleksandar nikolić

#dečija predstava