U konkurenciji preko 200 nastavnika iz 6 država

Profesorka muzičke kulture Prve beogradske gimnazije Snežana Filipović dobitnik je nagrade Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije.

Nagrada joj je dodeljena na regionalnoj konferenciji nastavnika iz država bivše Jugoslavije, koja je održana u Sarajevu. Ovo priznanje je uspostavljeno po ugledu na Global Teacher Prize, najprestižnije nastavničko priznanje na svetu.

Konferenciji je prisustvovalo preko 200 nastavnika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Profesorka Filipović, inače mentor učeničke etno grupi Pletisanke, brojnih učeničkih bendova i organizator humanitarnog novogodišnjeg koncerta Prva ima talenat, izjavila je za Tanjug:

Ovo za mene znači mnogo. Prva asocijacija kada sam se upoznala sa Asocijacijom najboljih nastavnika ex YU je bila pesma Mike Antića 'Imena'. Odjednom sam se našla među svojima, među onima koji su isti i potražili smo se, a i pronašli. Sada možemo da zajedničkim snagama činimo ovaj svet lepšim i svako na svoj način pokušava da da doprinos.

Autor: redportal.rs

#Gimnazija

#Nagrada

#Najbolji nastavnik

#Prva beogradska gimnazija

#Prva ima talenat

#nastavnica

#profesorka