Igrao je nekoliko godina u špageti vesternima, a vratio se iz Italije zbog nostalgije.

Glumac Dragomir Bojanic Gidra rođen je 13. juna 1933. u Kragujevcu. Kao dete zbog početka Drugog svetskog rata izgubio je oba roditelja. Otac mu je bio oficir Kraljeve vojske i odmah potom je uhapšen i odveden u logor. Majka mu je umrla od tuberkuloze.

Pošto je ostao siroče kao i mnoga deca toga vremena, radio je u fabrici konzervi Crvena zvezda jer ih je skupio jedan čovek da ne bi bili na ulici. Završio je školu za obradu voća i povrća, hemijski smer. Gidri je gluma bila pasija pa se njom bavio amaterski.

Nedugo zatim ulazi u dramsku sekciju amaterskog pozorišta Sveta Mladenović i na kraju u Kragujevačko pozorište. Nadimak je dobio po Entoniju Gidri.

Gidra potom upisuje Akademiju za pozorišnu umetnost. Već kao student prve godine zaigrao je Mitketa u Narodnom pozorištu. Njegova karijera počinje od 1955. u filmu Ešalon. Potom su se nizale velike uloge, od kojih je najveća uloga Žike Pavlovića u serijalu Žikina dinastija.

IZVOR: YT / Nikola Milojevic

Bio je oženjen glumicom Ljiljanom Kontić koja je najpoznatija po ulozi Ljeposave u seriji Đenka još nije umrla, a kad će ne zna se. Imali su ćerku Jelenu.

Igrao je nekoliko godina u špageti vesternima, a vratio se iz Italije zbog nostalgije, on, Bekim Fehmiju i Tori Janković .U Beogradu su se snimale koprodukcije i jednom prilikom tu je boravio Karlo Ponti, muž Sofije Loren.

Preminuo je 11. novembra 1993. u Beogradu, od raka jetre. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Autor: Redportal.rs

#Srbija

#gidra

#žikina dinastija