Tokom skoro dvočasnovnog nastupa, okončanog sa 2 bisa, britanska šestorka na oduševljenje preko 15.000 posetilaca u Areni izvela i neke od svojih najpoznatijih pesama

Legendarni hevi metal sastav Iron Maiden održao je sinoć koncert u ispunjenoj Štark areni u okviru svetske turneje Legacy Of The Beast 2022.

Bend predvođen pevačem Brusom Dikinsonom vratio se posle 8 godina u Beograd, počevši nastup pesmama sa 17. albuma Senjutsu (2021) - naslovnom, Stratego i The Writing On The Wall, čiji su refren posetioci horski pevali.

Foto: Tanjug/Zoran Stanić

Tokom skoro dvočasnovnog nastupa, okončanog sa 2 bisa, britanska šestorka je na oduševljenje preko 15.000 posetilaca u Areni izvela i neke od svojih najpoznatijih pesama poput Run To the Hills, Fear Of The Dark i The Trooper.

Dikinson se pokazao u izvrsnoj glasovnoj formi, stalno u pokretu, dodatno oduševivši umešnošću pravog bacača plamena tokom izvođenja Flight of the Icarus. Uz gitarsku pirotehniku gitarskog trojca Dejv Mari, Edrijen Smit i Janik Gers, i postojano zakucavanje bubnjara Nika Mekbrejna, basista Stiv Haris je izgledao posebno dobro raspoložen.

Foto: Tanjug/Zoran Stanić

Vođa Mejdena je mladalački poskakivao tokom sviranja basa i pravio grimase odobravanja što beogradska publika zdušno pevanjem i podignutih ruku učestvuje u koncertu, prenosi Tanjug.

Koncert Mejdena očekivano je obeležila i izuzetno bogata scenografija na velikoj pozornici, koja je uz pomoć svetla, ekrana i kulisa pretvarana u duhu Senjutsua u japanski dvorac ili u unutrašnjost gotske katedrale.

Foto: Tanjug/Zoran Stanić

Zaštitni znak benda pojavio se na pozornici najpre kao trometraška figura Samuraja Edija, a potom i kao Truper Edi odeven u devetnaestovekovnu britansku uniformu, dok se mačevao sa spretnim Dikinsonom.

Mejden je moćno grmeo i protutnjao Arenom, pokazavši se kao bend u odličnoj izvođačkoj formi koji i posle više od četiri decenije ozbiljno doživljava i radi svaki koncert. Šlag na torti je bila ukusno izvođena koncertna pirotehnika kao i tradicionalni let dvoranom velike makete lovačkog aviona spitfajer u završnoj pesmi Aces High, nakon čega je bend ispraćen višeminutnim ovacijama.

Foto: Tanjug/Zoran Stanić

Predgrupa je bio bend Lord of the Lost.

Autor: Tanjug

#Beogradska arena

#ajron mejden

#iron maiden

#koncert