Ona će se pridružiti Holandskom nacionalnom baletu, gde će joj partner na sceni biti solista Viktora Kajšete

Ruska baletska zvezda primabalerina Olga Smirnova napustila je Boljšoj teatar u Moskvi nakon što je osudila rusku invaziju na Ukrajinu, prenosi Gardijan.

Ona se, prema navodima Gardijana, pridružiti Holandskom nacionalnom baletu, gde će joj partner na sceni biti solista Viktora Kajšete, koji je napustio Balet Marinski u Sankt Peterburgu kao odgovor na rat.

Holandski nacionalni balet je u saopštenju naveo da je invazija učinila neodrživim da Smirnova nastavi da radi u Rusiji.

Ranije ovog meseca, objavila je emotivnu poruku na društvenoj mreži Telegram u kojoj je rekla da je protiv rata svim vlaknima svoje duše, piše Gardijan.

Igračica, kojoj je deda Ukrajinac, rekla je da ne možemo da ostanemo ravnodušni na ovu globalnu katastrofu i da očekuje da će politička pitanja biti rešena samo mirnim pregovorima.

- Nikada nisam mislila da ću se stideti Rusije, uvek sam bila ponosna na talentovane ruske ljude, na naša kulturna i sportska dostignuća. Ali, sada osećam da je povučena linija koja razdvaja pre i posle - kazala je Smirnova.

Autor: Tanjug

#Holandski nacionalni balet

#Olga Smirnova

#Ukrajina

#napustila Moskvu

#napustila Rusiju