Koncerti će se održati 11. i 12. marta u Kombank dvorani povodom 25 godina od albuma No comment

Rok bend Van Gogh održaće koncerte 11. i 12. marta u Kombank dvorani povodom obeležavanja 25 godina od izlaska albuma No comment, a članovi benda Zvonimir Đukić Đule, Srboljub Radivojević Srba i Dragan Ivanović najavili su za Tanjug da će na koncertu svirati 27 pesama koje bude raspoloženje pubike i slikaju vatrometom boja i zvuka bogat opus benda.

Van Gogh postoji 36 godina, a pre tri godine održali su antologijski koncert bez struje u Kombank dvorani.

Video: Tanjug/NZ

Na istom mestu, prema Đuletovim rečima, publiku očekuje nešto sasvim drugačije.

- Publika može da računa na Draganov ubitačan bas, na posebnosti koje Srba prosipa na bubnjevima i na brojne gitarske rifove svih onih pesama uz koje je naša publika stasavala decenijama unazad. Na našoj set listi naći će se i pesme koje nismo tako često svirali na koncertima. Sviraćemo koncerte u Kombank dvorani sa velikim uzbuđenjem. Biće to vatrometi boja i zvuka za nas i za publiku - kazao je Đule.

Prema njegovim rečima, set lista može da se promeni 15 minuta pred početak koncerta.

- Biće 27 pesama. To je sigurno, ali publika može da nam promeni set listu svojom energujom. Za sada planiramo da publiku povedemo na putovanje kroz vreme i stvaralačke faze benda…zbog toga ćemo krenuti žestoko na početku koncerta. Nisam siguran da će iko sedeti u Kombank dvorani - kazao je Đule.

Srba kaže da je Kombank dvorana odličan prostor za koncerte.

- Tu se osećamo kao u svom studiju. Biće super - kaže on.

Koncert je, prema Đuletovim rečima, posvećen albumu No comment koji je bend objavio pre 25 godina.

- Tada smo svirali dva koncerta u beogradskom SKC-u. Bilo je nezaboravno zbog energije na tim nastupima koje smo podelili sa publikom. Taj album nam još uvek odzvanja u ušima. Zvuk koji smo forsirali na tim koncertima ostao je karakterističan za bend sve do danas - kazao je Đule.

Frontmen benda se prisećao da nikada ne bi pomišljao da postane pevač Van Gogha da ga na to nije ohrabrivao Milan Mladenović iz grupe Ekatarina velika.

- Nisam znao da izgovorim slovo r. Bukvalno sam jedva preživeo odluku da postanem pevač benda - kazao je Đule.

Kako kaže, kada zajedno sa članovima benda bude slavio 40. rođendan, praviće se kao da se ništa nije dogodilo.

- Biće to novi početak, nakon resetovanja. Planiramo nastajanje dokumentarca o bendu. Zabeležili smo mnogo neverovatnih momenata koje smo prolazili decenijama unazad. Uzećemo sve te hard diskove i predati rediteljima na analizu. Voleo bih da Dušan Bulić i Ana Krstić umešaju tu svoje prste. Čupko, takođe. Voleo bih da to putovanje bude autentično. da ne pravimo film radi filma. Naša deca i unuci će gledati kako smo spavali po benzinskim pumpama, na koji način smo ubacivali istrumente u voz… - kazao je Đule.

Dragan Ivanović napominje da prati današnju muziku.

- Volim da čujem šta rade novi bendovi. Jedini u bendu Đule ne sluša aktuelne hitove. Mlađe kolege nas pitaju kako su nastajale pesme Van Gogha. To je normalno, ali oni moraju da imaju svoju muziku - kaže Ivanović.

Đule naglašava da imamo puno talentovanih mladih muzičara i da im je potrebna podrška medija.

- Mediji nisu naklonjeni mladim talentovanim bendovima. Morali bi da učine sve da se ti mladi ljudi čuju glasnije - kaže Đule i dodaje da će publici u maju predstaviti novi singl.

Autor: Tanjug

#Van Gogh

#kombank dvorana

#koncert

#set lista