FULL LIGHT ----- S A B E R 😎

Jutjuber je ušao u Ginisovu knjigu recorda nakon što je napravio PRVU IKADA SVETLOSNU SABLJU - LIGHTSABER! 😱

Aleks Burkan, koji ima kanal na JuTjubu pod imenom AlexLab, napravio je uređaj koji izgleda skoro istovetno kao legendarna svetlosna sablja iz Star Wars. Sablja može da proizvede metar dugačku oštricu od plazme kada se uključi, daleko od toga da je samo prekomponovana lemilica ili igračka, oštrica koja sija toplotom od 2.800 stepeni Celzijusa MOŽE SA LAKOĆOM DA SEČE KROZ METAL! 🗡🗡🗡

Aleks, kao hardcore fan Star Wars, celog života je želeo svoju svetlosnu sablju. Još kada je 2013. počeo sa radom na opremi koja koristi vodonik kao izvor energije, sinula mu je ideja da bi mogao nešto ovako da stvori.

Kako sam navodi:

Glavna komponenta moje svetlosbe sablje je elektrolizer, što je uređaj koji generiše ogromnu količinu vodonika u kiseonika i koji ih kopresuje bez ikakve potrebe za mehaničkim kompresorom.

Najveći problem je bilo napraviti dovoljno mali inicijator (deo koji pali gas) i sistem za distribuciju gasa dovoljno malim da stanu unutar drške sablje. Ali kada je smislio kakao, rezultat je SVETLOSNA SABLJA KOJA SEČE KROZ METAL, čak iako nema definisane krajeve i ivice kao originalna inspiracija iz univerzuma Star Wars.

IZVOR: You Tube / Guinness World Records

Nažalost prototip ima više mana:

Radi samo 30 sekundi kada se uključi na maksimum snage, snop vodonika nije toliko stabilan koliko bih želeo i lako se vidi da se pomera kada se kreće. Sa druge strane plazma je snop visoko jonizovanih čestica, što znači da sablja privlači munje i sve visokovoltažne izvore energije. 😃

Autor: redportal.rs

#Aleks Burkan

#Ginisova knjiga rekorda

#Lightsaber

#Sam napravio

#Svetlosna Sablja

#You Tube

#star wars