Uskoro počinje snimanje serije

Roman Godina prođe, dan nikad koji govori o tragičnoj sudbini jednog od najpopularnijih jugoslovenskih glumaca Žarka Lauševića, pretočiće se u seriju.

Glavna uloga u seriji koja će se zvati Pad pripala je sjajnom glumcu Milanu Mariću, a početak snimanja je planirano za proleće.

Serija će imati 8 epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović, a režiju Vuletić, koji je nedavno snimio Porodicu, koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića.

- Motivi iz Lauševićeve knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji - objasnio je Vuletić.

Foto: kinoist.ru

Reditelj je već s Marićem sarađivao na seriji Porodica, u kojoj je mladi glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje.

- Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji “Porodica” već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku.

Autor: redportal.rs

#milan maric

#pad

#serija

#zarko lausevic