ESNS biće potpuno digitalan i održava se od 19. do 22. januara

Na ovogodišnjem ESNS 2022 (Eurosonic Noordeslag), Evropskoj muzičkoj konferenciji i šoukejs festivalu, koji se tradicionalno održava u holandskom Groningenu, jedini predstavnik Srbije će biti Sana Garić. Holandski Eurosonic Noorderslag (ESNS), jedan od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala i konferencija, najavio je za 2022. godinu sa više od 100 izvođača i nekoliko desetina govornika. Što se tiče pandemije, ovogodišnji ESNS biće potpuno digitalan i održava se od 19. do 22. januara, kako bi nastavio svoju misiju 36. godinu zaredom: promociju nove evropske muzike

Uz podršku Radio Beograda, Sana Garić će sa bendom održati koncert u sklopu šoukejs programa 20. januara 2022. u Groningenu. Pored Sane Garić i Exit Festival će biti ambasador Srbije, a na ESNS 2022 će biti u potrazi za novim talentima u sklopu programa European Talent Exchange Programme (ETEP).

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Šta je ESNS (Eurosonic Noordeslag)?

Eurosonic Noordeslag je prostor za otkrivanje i upoznavanje muzičkih talenata Evrope. Ovaj događaj je poznat u pružanju podrške i plasiranju podršci otkrivanja novih imena na svetskoj muzičkoj sceni. Neki izvođači, danas već dobro poznati,  koji su svirail na ESNS-u su Alma, Ásgeir, Aurora, Dua Lipa, Hozier, HER, Mø, My Baby, Rejjie Snow, Lost Frequencies, Roosevelt, Royal Blood, Seinabo Sey and Vök. Eurosonic takođe privlači preko 4000 predstavnika muzičke industrije iz svih segmenata: preko 400 Evropskih festivala, menadžera, agenata, izdavača, lejblova itd. Svake godine na Eurosonic-u se održi preko 350 šoukejsova raspoređenih po Groningenu uz prateći konferencijski program koji obuhvata oko 150 panela i prilika za umrežavanje i saradnje. Eurosonic je takođe domaćin godišnjih sastanaka muzičkih udruženja, prezentacija i susreta koja donose nove saradnje i podržavaju inovacije u muzici, medijima i produkciji.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Sana Garić je beogradska muzičarka i autorka. Predano se bavi koncertnom aktivnošću kroz saradnju sa mnogim bendovima i autorima i kao solo izvođač (autorska muzika za performanse i ambijentalna elektronska muzika). Nakon višegodišnje karijere, krajem 2021. godine izdaje drugi album pod nazivom Naočare za srce.

Malo je žena u rokenrolu, a još manje onih koje su kao frontmenke istaknute ispred vrsnih muzičara. Harizmatično plešući iznad klavijatura hipnotiše sugestivnim vokalom dok je prati energični zvuk procesiranih gitara i moćna ritam sekcija. Spoj elektronike sa bendom uživo, plesnim ritmovima i energičnim zvukom.

Album Naočare za srce predstavlja novu fazu u muzičkom radu i kombinaciju svežih žanrova elektronske i plesne muzike, popa, i art roka. Muziku potpisuje Sana zajedno sa članovima benda, a to su: Milorad Ristić – Miki (bas), Feđa Tom Franklin ( bubanj) i Dušan Ristić (gitara). Produkciju i mastering novog albumapotpisuje Radan Đorđevic - Rahmanee.

IZVOR: YT / Sana Garic

Autor: redportal.rs

#ESNS 2022

#Eurosonic Noordeslag

#Sana Garić

#naočare za srce