Od kafanske priče do prepoznatljivog brenda

Regionalni muzički portal Balkanrock već 15 godina čitaocima približava njihove omiljene muzičare i upoznaje ih s novim imenima, prati koncerte i festivale, preslušava albume, sklapa top liste i svakodnevno donosi novosti sa domaće i strane muzičke scene. I sve to iz ljubavi i entuzijazma, jer su samo grupa ljudi koji vole muziku i pišu o njoj.

Kažu da sve dobre ideje nastaju u kafanama i da one velike završavaju u malim čašama, eventualno u čokanjima. Ideja o Balkanrocku nastala je u kafani ali, srećom, nije završila na dnu čaše. Od foruma koji je okupljao muzičare i ljubitelje muzike iz regiona do muzičkog portala sa saradnicima iz Hrvatske, BiH, Makedonije i Crne Gore - Dejan Dinić i Miloš Najdanović su od jedne niške, lokalne priče, napravili prepoznatljiv brend.

Kao medij koji neguje pravovremenost informacija i kritičko mišljenje, Balkanrock se već dugi niz godina aktivno zalaže za očuvanje alternativne rok kulture. Ova godišnjica biće upamćena po tome što smo ostvarili svoj dugogodišnji san - da Balkanrock priča konačno dobije i svoju video ekstenziju. Nedostatak koncerata u 2020. godini bio je inicijalna kapisla da nastane Balkanrock Sessions – serijal online koncerata visokog audio-vizuelnog kvaliteta. Balkanrock Sessions je osmišljen kao svojstvena kombinacija nastupa uživo i kratkog intervjua i može se pratiti putem našeg Youtube kanala kao i na streaming platformama. Druga sezona Balkanrock Sessionsa je uveliko u fazi postprodukcije, a u toku je i planiranje i zakazivanje termina za snimanje treće sezone.

- Od samog početka smo se trudili da promovišemo kvalitetnu muziku, da ulaz u čarobni svet muzike pokažemo svima koji se odvaže da u njega zakorače. Nastavićemo da dalje podižemo lestvicu i budemo više od muzike. A tamo gde reči zakažu, neka muzika govori - napisala je redakcija.

Autor: redportal.rs

#Balkanrok

#Muzika

#rok